Favoriete planten van Plant Rebelz

7 - 04 - 2021 | Voeding

Vroeger als kind ging ik regelmatig met mijn ouders naar het tuincentrum en mocht ik altijd een klein plantje uitzoeken en zelf verzorgen. Hierna heb ik nog maar weinig met planten gedaan, maar sinds kort heb ik mijn liefde voor planten teruggevonden. Inmiddels hebben we in ons mini huisje alweer 21 planten staan en dat in zo’n 3 a 4 maanden tijd. Nog even we hebben een heuse Urban jungle. 


Al zal dat nog wel even duren, want mijn voorkeur gaat namelijk uit naar stekjes. Niet zo gek als je vanaf kleins af aan al kleine plantjes mocht uitzoeken. Ik vind het geweldig om te zien hoe een klein stekje uitgroeit tot een grote plant. Ja je moet even geduld hebben, maar dan heb je ook wat. Al zijn kamerplanten een absolute must om het huis af te stijlen. Ze zuiveren de lucht en geven je interieur een typische jungle vibe. Mijn favoriete plant is dan ook de Alocasia Zebrina, ook wel de olifantsoor genoemd. Momenteel heb ik er een stekje van, maar ik kan niet wachten totdat hij uitgroeit tot een ware kamerplant.


Plant Rebelz

De laatste 7 plantjes komen van Plant Rebelz. Een relatief nieuwe webshop, met een uitgebreid aanbod aan kamerplanten, kleine planten, stekjes en terrariums. Je vind er niet alleen de ‘gewone’ planten maar ook extosiche plantsoorten. Daarnaast kun je bij Plant Rebelz ook terecht voor toffe goodies zoals de mooiste bloempotten, manden, kaarten en nog veel meer. De plant hunters speuren de wereld af voor de mooiste planten, die ze vervolgens zelf kweken hier in Nederland in een eigen kas. 

Al eerder ontving ik van Plant Rebelz een Party Started Box met 4 kleine plantjes inclusief potjes. Een ‘starterspakket’ voor een groene start van een heuse plantparty. Met bijpassende quote van Plant Rebelz: “Groen begonnen is half gewonnen!”. Gelukkig zijn de plantjes ook gemakkelijk te verzorgen, zelfs als je geen groene vingers hebt.


En bij de Party Started Box zijn nu drie nieuwe planten bijgekomen.


De eerste plant die ik uit de doos haalde is de Coffea Arabica. Al moet ik toegeven dat ik de naam Smelly Smartass een stuk leuker vind klinken. Een plant met een sterk karakter en zeer geschikt voor de echte koffielover. Na een tijdje gaat de plant zelf koffieboontjes loslaten. De plant werd geleverd in een gestreepte mand, genaamd Fem. 

De tweede plant is de dieffenbachia camilla. Een luchtzuiverende plant met donkergroen blad en een lichtgroene, iets geelkleurige binnenkant. Met daarbij een bijpassend wit blauw potje, genaamd Eva. 

En dat was het nog niet want de derde plant die tevoorschijn kwam is de tradescantia flame. De onderkant van het blad is donkerpaars, en de bovenkant heeft een donkergroene kleur. De plant werd geleverd in een wit met olijfkleurig potje.


Inmiddels heb ik de planten ruim twee weken in huis staan en ze doen het fantastisch. Plant Rebelz is in ieder geval een website waar ik mijn kamerplanten vaker ga bestellen. Mocht jij net als ik een heuse urban jungle willen en je groene vingers aan het werk zetten? Vergeet dat niet om een kijkje te nemen op de website van Plant Rebelz. Met de code foodies-5 krijg je maar liefst €5,00 korting op je bestelling.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 
Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Hoe lees je een etiket?

Hoe lees je een etiket?

Als je een etiket goed kunt lezen, kun je gemakkelijk en snel gezonde keuzes maken. Maar hoe lees je eigenlijk een etiket en waar moet je opletten?

Lees meer

Stay connected

Pin It on Pinterest