Quesadillas met kip en spinazie

21 - 08 - 2020 | Avondmaaltijd, Lunch

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 4 wortel tortilla’s of volkoren tortilla’s
  • 150 gram kipfiletreepjes
  • 1 el kipkruiden zonder toegevoegd zout
  • 1 rode paprika
  • 50 gram verse spinazie
  • 1 rode ui
  • 40 gram geraspte 30+ kaas
  • 1 avocado

Voor de salade:

  • 75 gram sla
  • 125 gram cherrytomaten
  • 1 rode ui
  • 2 el pijnboompitten
  • dressing naar keuze




Zo maak je de quesadillas

Stap 1. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan en bak de kipreepjes in +8 minuten gaar. Breng op smaak met de kip kruiden.

Stap 2. Prak de avocado en breng op smaak met peper en een snuf zout. Bewaar tot gebruik. Snijd ondertussen de tomaat en rode ui grof en meng met de overige ingrediënten voor de salade.

Stap 3. Snijd de paprika in dunne reepjes en de rode ui in ringen. *Verhit een koekenpan op middelhoog vuur, zonder olie, en leg er een tortilla in.

Stap 4. Verdeel wat kip, paprika, spinazie, rode ui en kaas over de tortilla en bak ±3 minuten aan totdat de onderkant lichtbruin kleurt.

Stap 5. Doe de andere tortilla erboven op en draai om. Bak deze ook ±3 minuten. Haal de tortilla uit de pan en snijd in zessen. Serveer met de guacamole en de salade.

* Tip: gebruik twee pannen zodat de quesadilla’s tegelijk klaar zijn.

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]