Rijstpudding met stoofperen

2 - 09 - 2020 | Feestdagen, kerst

Ik dacht laat ik eens origineel zijn en niet voor een dessert uit een glaasje, tiramisu of appel crumble gaan. Daarom maakte ik deze kruidige rijstpudding met stoofpeertjes. Als twist voegde ik er Optimel Magere Griekse yoghurt Speculaas aan toe.

Ik ben namelijk dol op rijstepap en toen ik aan het bedenken was wat voor kerstdessert ik ging maken kwam ik al snel bij een feestelijke rijstpudding uit, met stoofpeertjes, want stoofpeertjes horen er namelijk gewoon bij tijdens de kerst. Dit kerstdessert is ontzettend makkelijk te maken en zonder toegevoegde suikers. Een semi-gezond kerstdessert dus. Ik heb bewust wel voor dessert/risotto rijst gekozen, omdat dit nou eenmaal beter werkt in een dessert en we met kerst ook gewoon mogen genieten. Daarnaast is het een dessert, zilvervliesrijst eten we na de feestdagen wel weer gewoon.

Eigenlijk zou je dit gerecht ook prima als kerstontbijt kunnen serveren. Je zou dan ook eventueel de rijstepap nog kunnen vervangen door havermout. Ik zou er m’n bed in ieder geval voor uitkomen, maar dat is ook niet zo gek! Ik kom namelijk altijd graag m’n bed uit en al helemaal tijdens de feestdagen. 


Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 125 gram ongekookte dessert,- of risotto rijst
  • 500 ml halfvolle melk of soja melk
  • 1 tl vanille extract
  • 1 á 2 tl kaneel
  • 40 gram amandelschaafsel
  • 6 el Optimel Magere Griekse yoghurt Speculaas

Voor de stoofperen

  • 4 kleine stoofperen
  • 350 ml rode wijn
  • 200 ml water
  • 1 kaneelstokje
  • 2 steranijs
  • 1 el honing

Zo maak je de stoofperen

Stap 1. Begin met het bereiden van de stoofpeertjes. Dit duurt namelijk zo’n 2,5-3 uur. Schil de stoofperen, maar laat het steeltje zitten. Voeg de rode wijn, het water, het kaneelstokje, de steranijs en de honing toe aan een pan en zet de peertjes erin.

Stap 2. Laat de peertjes op een zacht vuurtje ongeveer zo’n 2,5 – 2 uur stoven.



Zo maak je de rijstpudding

Stap 1. Doe de rijst, melk, kaneel en het vanille extract in een steelpannetje en breng op een laag vuur 15-20 minuutjes zachtjes aan de kook. Roer tussentijds regelmatig door om aanbranden te voorkomen. Laat vervolgens goed afkoelen.

Stap 2. Rooster het amandelschaafsel kort in een droge koekenpan totdat het goudbruin kleurt.

Stap 3. Als de rijstpudding goed is afgekoeld, roer je er 2 eetlepels Optimel Magere Griekse yoghurt Speculaas doorheen.

Stap 4. Verdeel de rijstpudding over 4 bordjes en maak een kuiltje in het midden. Schep hier 1 eetlepel Optimel Magere Griekse yoghurt Speculaas per persoon in en zet het stoofpeertje erbovenop. Garneer met de amandelschaafsel en eventueel met wat munt.


Gemiddelde voedingswaarde

Daar letten we deze kerst niet op. Geniet!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 
Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Stress

Stress

n dit artikel lees je wat stress precies is en wat de gevolgen zijn van negatieve stress voor ons lichaam en brein.

Lees meer
Welke olie is gezond?

Welke olie is gezond?

Er is tegenwoordig in de supermarkt een enorm aanbod aan verschillende soorten olie. Maar welke olie is nou gezond om te gebruiken tijdens bakken?

Lees meer

Stay connected