Risotto met broccolirijst en kipgehakt

25 - 10 - 2021 | Avondmaaltijd

Risotto is een recept dat ik de laatste tijd regelmatig maak. Het fijne van risotto is dat je maar één pan nodig hebt. Weinig afwas en gewoon lekker makkelijk. Dat is waarom ik er zo dol op ben.

Dit keer maakte ik mijn favoriete risotto. Ik heb mijn favoriete risotto van HelloFresh de ‘Risotto met venkel en varkensworst‘ in een gezonder jasje gestoken en ik moet zeggen dat dat ontzettend goed is uitgepakt. Deze risotto met broccolirijst, kipworst en venkel wil je dan ook proberen. De ricotta zorgt voor een frisse twist en is een heerlijke tegenhanger.

Ben je net als ik ook zo dol op risotto? Dan is deze tomaten risotto of deze bieten risotto wellicht ook iets voor jou! Laat je verassen.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 venkel
  • 150 gram (half volkoren) risotto rijst
  • 200 gram broccoli rijst
  • 200 gram kippengehakt
  • ± 900 ml groenten bouillon minder zout
  • 100 gram ricotta
  • 50 gram geraspte 30+ kaas

Zo maak je de risotto

Stap 1. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de venkel in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes. Breng 800 ml water aan de kook in een pan. Verkruimel er het groenten bouillonblokje boven.

Stap 2. Verhit 1 el olijfolie in een hapjespan of koekenpan. Fruit de knoflook en ui 1 minuut aan. Voeg de venkel toe en bak 5 minuten. Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak al roerend 2 minuten.

Stap 3. Voeg 1/3 van de groenten bouillon toe aan de pan en laat de rijst de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Zodra de rijstkorrels de bouillon hebben opgenomen voeg je weer 1/3 van de bouillon toe. Herhaal tot de bouillon op is.  Kook de risotto 15 – 20 minuten gaar. Het kan zijn dat je extra bouillon nodig hebt. Voeg de laatste 5 minuten ook de broccolirijst toe.

Stap 4. Voeg de ricotta en de geraspte kaas toe aan de risotto. Roer door er breng op smaak met peper en eventueel een snuf zout.

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]