Romige ovenschotel met kip en aardappel

9 - 02 - 2022 | Avondmaaltijd

Deze romige ovenschotel met kip, aardappel en groente is ideaal om te meal preppen. Je kunt hem namelijk van te voren al maken, ideaal wat mij betreft. Zo kun je op drukke dagen toch lekker en voedzaam eten. Wist je dat meal preppen ook nog eens duurzaam is? Je kunt namelijk gemakkelijk restjes verwerken in een gerecht.

Meal preppen werkt voor mij echt tijd besparend. Op rustige dagen kook ik één of twee extra maaltijden en die bewaar ik dan in de koelkast of diepvries. Zo hoef ik het op drukke dagen alleen nog maar even op te warmen. Naast tijd scheelt het ook veel geld bij mij. Meestal maak ik met restjes een meal prep gerecht. Ook voorkomt het dat ik nog snel even langs de supermarkt ga om drukke dagen.

Voor meal preppen gebruik ik altijd de Cirqula multikommen van Mepal. Handig, want deze hebben ze in verschillende maten en kleuren. Daarnaast ben ik zeer tevreden over de kwaliteit. Ook kun je de multikommen handig stapelen, waardoor het niet al te veel plek in neemt. Cirqula is geschikt voor de magnetron, vaatwasser, vriezer en koelkast.

Op zoek naar meer meal prep recepten? Probeer dan deze pasta met pompoen of deze chili sin carne ook eens.


Ingrediënten

Voor 2-3 personen

  • 1 sjalot of rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 200 gram (vega) kipfilet
  • 1 courgette
  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 200 gram broccoliroosjes
  • 100 gram kruidenkaas light of Boursin plantaardig
  • 250 – 300 gram aardappelschijfjes
  • ½ bol mozzarella (light)

Zo maak je de ovenschotel

Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.  Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de kipfilet in blokjes. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan met deksel. Fruit de sjalot en knoflook 1-2 minuten. Voeg daarna de kip toe en bak ±6 minuten.

Stap 2. Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes en de mozzarella in plakjes. Voeg de courgette, bloemkoolroosjes en broccoliroosjes toe aan de pan met kip. Bak 3 minuten. Voeg daarna 2 el water toe en doe de deksel op de pan. Laat het geheel 8-10 minuten stoven of totdat de groenten gaar zijn.

Stap 3. Voeg als de groenten gaar zijn de kruidenkaas toe en meng het geheel goed. Verdeel het groente- kipmengsel over een ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes er overheen en garneer met de mozzarella. Bak 25-30 minuten in de oven. 

Mealprep je het recept voor een andere dag? Schep dan het geheel in een Cirqula multikom van Mepal en bewaar het recept in de koelkast of diepvries.


Heb je dit recept gemaakt? Vergeet dan niet om het resultaat te delen op Instagram en @foodlies.nl te taggen.

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]