Romige tomaten orzo

23 - 04 - 2023 | Avondmaaltijd

Op zoek naar een snel en smaakvol gerecht dat ook nog eens eenvoudig te bereiden is? Dan is deze romige tomaten orzo met kipgehakt absoluut het proberen waard! Dit gerecht is niet alleen voedzaam, maar ook geschikt om te mealpreppen. Met slechts een paar ingrediënten maak je in een handomdraai een heerlijke maaltijd voor het hele gezin.


Wat is orzo precies?

Orzo is een pastasoort die lijkt op rijstkorrels en die zich perfect leent voor een romige saus. De naam “orzo” komt uit het Italiaans en betekent gerst. Je kunt orzo in de meeste supermarkten vinden en het is zelfs verkrijgbaar in een volkoren variant. Orzo wordt vaak gebruikt in mediterrane en Griekse gerechten en kan op verschillende manieren worden bereid.


Mealpreppen met EasyClip van Mepal

Deze romige tomaten orzo is niet alleen ideaal voor een snelle avondmaaltijd, maar ook om te mealpreppen. Hierdoor kunnen de smaken namelijk nog beter intrekken. Voor het mealpreppen gebruik ik graag de EasyClip vershouddozen van Mepal. Met één klik sluit je de vershouddoos luchtdicht en lekvrij af, zodat je gerecht vers blijft en niet gaat lekken.

Bovendien is de glazen variant van de EasyClip geschikt voor gebruik in de oven, waardoor je nog makkelijker een ovenschotel kunt mealpreppen. Zo kun je snel en gemakkelijk genieten van een voedzame maaltijd, zelfs op de drukste avonden.

Op zoek naar nog meer recepten die je makkelijk kunt mealpreppen? Wat dacht je van deze traybake met gnocchi of deze ovenschotel met broccoli en kip? Hier is de Mepal EasyClip van glas erg geschikt voor.


Ingrediënten

2-3 personen

  • 275 gram (volkoren) orzo
  • 300 gram kipgehakt
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 250 gram snoeptomaten
  • 490 gram pastasaus basilicum
  • 125 ml Blue Band Finesse voor koken (kookroom)
  • 200 gram spinazie

Optioneel

  • 75 gram feta
  • Peterselie of basilicm

Zo maak je de romige tomaten orzo

Stap 1. Kook de orzo zoals aangegeven op de verpakking. Giet het daarna af en laat het uitstomen. Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd deze fijn. Snijd de courgette in blokjes en halveer de snoeptomaten.

Stap 2. Verhit 1 el olijfolie in een grote koekenpan. Bak het kipgehakt rul. Voeg de knoflook en ui toe en bak dit 2 minuten. Voeg de courgette en snoeptomaten toe en bak deze 5-7 minuten.

Stap 3. Voeg de pastasaus en kookroom toe en laat het geheel 10 minuten op laag vuur sudderen. Roer vervolgens de spinazie erdoorheen en laat het slinken. Voeg de orzo toe en meng het geheel goed.

Stap 4. Garneer eventueel met feta en kruiden.

Als je het gerecht wilt mealpreppen, laat het dan goed afkoelen voordat je het in een bakje doet. 


Dit recept is in samenwerking met Mepal.

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]