Salade met aubergine en zoete aardappel

28 - 10 - 2020 | Avondmaaltijd, Lunch, Salades

Inmiddels zijn er al veel verschillende recepten met de aubergine te vinden op mijn website. Nu hoor ik je misschien denken, waarom? Om jullie te inspireren om vaker aubergine te eten, want slechts 20% van de Nederlanders eet wel eens aubergine. Oké tot een jaar of twee geleden liet ik de aubergine ook liever links liggen. Niet omdat ik het niet lekker vond, maar ik wist gewoon niet zo goed hoe ik aubergine het beste kon bereiden.

Naar een paar keer in de keuken gestaan te hebben en verschillende bereidingstechnieken uitgeprobeerd te hebben kwam ik erachter dat ik de aubergine gegrild of geroosterd toch wel het allerlekkerst vind. Door de aubergine te grillen/roosteren krijgt het namelijk veel meer smaak en wordt het vruchtvlees sappig.

Vandaar dat ik voor deze salade de aubergines samen met de zoete aardappel heb gegrild in de airfryer. Enkel met wat olie, peper en zout. Meer heb je namelijk niet nodig om de aubergine goed op smaak te brengen. Voor een frisse twist voegde ik er nog wat granaatappelpitjes aan toe en de pecannoten zorgen voor een heerlijke bite aan de salade.

Al eerdere deelde ik een aantal recepten met aubergine, waaronder een salade en een plantaardige shakshuka met aubergine in de hoofdrol. Voor nog meer recepten en inspiratie kun je ook alvast een kijkje nemen op de website van www.aubergine.nl


Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 aubergine
  • 1 zoete aardappel
  • 40 gram veldsla
  • 20 gram rucola
  • 4 el granaatappelpitjes
  • 2 el grof gehakte pecannoten
  • 50 gram feta of witte kaas


Zo maak je de salade met aubergine en zoete aardappel

Stap 1. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de zoete aardappel in de lengte door de helft. Snijd vervolgens plakjes van ongeveer 1 cm dik. Meng de aubergine en de zoete aardappel met 2 el olijfolie, een snuf peper en zout.

Stap 2. Rooster de aubergine en zoete aardappel ±15 minuten in de airfryer op 165 graden. Geen airfryer? Rooster dan de groenten ± 15 minuten in de oven op 180 graden.

Stap 3. Meng de rucola en veldsla in een salade kom. Voeg eventueel je favoriete dressing alvast toe. Meng de geroosterde groenten en pecannoten erdoorheen. Garneer de salade met de granaatappelpitjes en kruimel de feta eroverheen.Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]