Ik ben dol op zomerse salades en al helemaal in combinatie met fruit. Gegrilde nectarine is mijn favoriet en gaat perfect samen met de frisse en zachte smaak van Hüttenkäse Daarom is Hüttenkäse mijn favoriete kaas in salades! Eens wat anders dan standaard geitenkaas, feta of mozzarella en lekker voedzaam ook.
Ingrediënten
2 personen
- 50 gram veldsla
- 30 gram rucola
- 2 nectarines
- ½ avocado
- 200 gram doperwten (gekookt)
- 4 el croutons*
- 6 el Hüttenkäse
- 2 el amandelen
- ½ rode ui
Dressing:
- 2 el extra vierge olijfolie
- 2 tl witte balsamicoazijn
- 2 tl (grove) mosterd
- 2 tl honing
*Tip: snijd een volkoren afbakbroodje in blokjes. Meng met een scheut olijfolie, knoflook, peper en zout en rooster in de oven. Zo maak je gemakkelijk volkoren croutons.
Wil je deze salade liever als avondmaaltijd eten? Voeg dan 75 gram volkoren couscous per persoon toe!
Zo maak je de salade
Stap 1. Snijd de nectarines in partjes. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en grill de partjes nectarine.
Stap 2. Snijd de avocado in blokjes en de rode ui in dunne ringen. Meng in een saladekom de ingrediënten voor de dressing en meng de veldsla, rucola en doperwten erdoorheen.
Stap 3. Verdeel de gegrilde nectarine partjes, avocado, rode ui, croutons en amandelen over de salade heen. Garneer je salade met de Hüttenkäse.