Een zomerse salade met gerookte kip en een frisse citroendressing. Heerlijk met wat zachte geitenkaas en pecannoten. Een perfecte lichte lunch, maar je kunt hem natuurlijk ook bij het avondeten of de barbecue serveren.
De pecannoten geven een lekkere bite aan de salade en de citroendressing zorgt voor een frisse touch. Wil je de salade ergens mee naartoe nemen? Neem dan de dressing apart mee en voeg deze toe wanneer je gaat eten, anders wordt de sla slap en dat wil je liever niet.
Deze salade is rijk aan eiwitten want het bevat maar liefst 23 gram eiwitten per portie en is daarnaast ook nog eens laag in calorieën. Wil je hem liever als avondmaaltijd eten? Voeg dan een portie volkoren couscous toe om hem wat voedzamer te maken.
Ingrediënten
Voor 2 personen
- ± 80 gram veldsla
- 1 komkommer
- 10 radijsjes
- 150 gram gerookte kipreepjes
- 4 schijfjes zachte geitenkaas
- 20 gram pecannoten
Voor de citroendressing:
- 1 eetlepel verse citroensap
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- Snuf peper en zout
Tip: Ik vind zoetzure komkommer met radijs altijd erg lekker. Dit maak je door 1 el wittewijnazijn, 1 el suiker, 1 tl citroensap een snuf zout en peper met elkaar te mengen. Voeg dan de gesneden komkommer en radijs toe en laat 15 minuten intrekken. Schep af en toe om en roer op het laatst door de salade heen.
Zo maak je de salade
Stap 1. Halveer de komkommer in de lengte en haal met een theelepel het vruchtvlees eruit. Snijd de komkommer in dunne maantjes. Was de radijsjes en snijd in plakjes. Brokkel de geitenkaas fijn en hak de pecannoten grof.
Stap 2. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Meng de veldsla met 2-3 eetlepels dressing en de overige ingrediënten en serveer in een diepe schaal.
Stap 3. Garneer eventueel met wat fijngesneden basilicum en een partje citroen.