Salade met kip en mango

15 - 08 - 2020 | Avondmaaltijd, Lunch, Salades

Soms heb je van die combinaties die ontzettend goed uitpakken. Kip en mango is één zo’n combinatie. Mango zorgt voor een zoete twist aan je salade wat erg lekker is en vooral op warme zomerdagen. De kip zorgt ervoor dat het een vullende salade wordt. Voor de crunchy bite voegde ik er nog wat cashewnoten aan toe. Om er een volwaardige maaltijd van te maken serveerde ik er nog een volkorenbroodje bij.

In de zomer kan ik onwijs genieten van een heerlijke salade. Het fijne aan een salade vind ik dat je er eindeloos mee kunt variëren. Daarnaast is het ook een ideaal gerecht om je restjes in te verwerken. Ik vind het namelijk jammer om restjes weg te gooien en probeer daar altijd zo creatief mogelijk mee om te gaan. Dit keer met succes, want deze salade is echt een feestje om op te eten. 

Ben je niet zo dol op brood? Dat kan, serveer deze salade dan met wat volkoren couscous. Heb je deze salade liever vegetarisch? Ga dan voor vegetarische kipstukjes of kikkererwten. De buffelmozzarella maakt deze salade helemaal compleet. Deze is namelijk veel smaakvoller dan gewone mozzarella waardoor deze kip mango salade nog lekkerder wordt.

Kortom, een gezond en voedzame maaltijd voor op de warme zomerdagen die ook nog eens gemakkelijk te maken is. Wat wil je nog meer? 





Ingrediënten

Voor 2 personen

  • Veldsla en rucola of een andere slasoort naar keuze
  • 150 – 200 gram kipfiletreepjes
  • 2 tl kip kruiden zonder zout
  • 200 gram mango in blokjes 
  • ½ komkommer
  • 80 gram buffel mozzarella 
  • 20 gram ongezouten cashewnoten
  • 2 volkorenbroodjes naar keuze*


Dressing:

*Niet zo dol op brood? Ga dan voor 40 gram volkoren couscous per persoon. 





Zo maak je de salade met kip en mango

Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden of gebruik een airfryer om de broodjes af te bakken. Bak de broodjes in 6-8 minuten goudbruin. 

Stap 2. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de kipfiletreepjes bruin en gaar in ongeveer 7 minuten. Breng op smaak met de kipkruiden.

Stap 3. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en hol met een lepel uit. Snijd de komkommer in halve dunne maantjes en scheur de buffelmozzarella in stukjes. 

Stap 4. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kleine kom. Meng de gewenste hoeveelheid rucola en veldsla door elkaar en verdeel over twee (diepe)borden. 

Stap 5. Schep de kip, mango, komkommer, mozzarella en cashewnoten op de sla en garneer met de dressing. Serveer de salade met het volkorenbroodje of de couscous.





Salade-met-kip-en-mango-1




Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]