Speculaas doet mij gelijk denken aan de herfst. Nu is het nog september, maar de herfst zit er al bijna aan te komen. Deze speculaas kruidcake past perfect bij deze tijd van het jaar. Heerlijk met een kop thee en een dekentje op de bank. Ik kan er in ieder geval alvast aan wennen.
Ben jij ook zo dol op de smaken van de herfst? Dan is deze mugcake met appel en kaneel of havermout met pompoen misschien ook wel wat voor jou.
Ingrediënten
Voor één cake
- 150 gram havermeel
- 60 gram amandelmeel
- 2 el speculaaskruiden
- Snuf kaneel
- 100 gram suiker of zoetstof*
- 10 gram bakpoeder
- 3 eieren
- 180 gram appelmoes
- 2 tl vanille aroma
- 2 el zonnebloemolie
- 50 gram stroopwafelkruimels
*Het is niet erg om gewoon een keer met suiker te bakken. Wil je toch liever zoetstof? Dat kan. Let wel op dat dit de smaak van de cake kan veranderen.
Zo maak je de gezonde speculaas kruidcake
Stap 1 | Verwarm de oven voor op 165 °C. Vet een cakevorm in met wat olie of bekleed met bakpapier.
Stap 2 |Doe de havermeel, amandelmeel, speculaaskruiden, kaneel, suiker en bakpoeder in een grote kom en meng het goed door elkaar heen.
Stap 3 | Klop in een andere kom de eieren los en luchtig. Meng de appelmoes, vanille aroma en zonnebloemolie erdoorheen. Voeg vervolgens de natte en droge ingrediënten bij elkaar en meng tot een luchtig geheel.
Stap 4| Giet het beslag in de cakevorm. Verdeel de stroopwafelkruimels eroverheen. Bak ±35 – 40 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Komt de satéprikker en droog uit, dan is de cake gaar.
Stap 5| Laat de cake afkoelen. Snijd eventueel in plakken en bewaar in de diepvries. Zodat je altijd een lekkere snack achter de hand hebt.
Heb jij deze speculaas kruidcake gemaakt? Vergeet dan niet het resultaat op Instagram te delen en @foodlies.nl te taggen.