Speculaas overnight oats

4 - 07 - 2020 | Feestdagen, Ontbijt, Sinterklaas

De decembermaand komt steeds dichterbij en daar hoort natuurlijk speculaas bij (en pepernoten). Daarom konden deze overnight oats met speculaas en pepernoten natuurlijk niet ontbreken tussen de recepten. Extra lekker met de nieuwe smaak van Optimel: Magere Griekse yoghurt Speculaas. 

Dit ontbijt zorgt voor een ultiem herfst gevoel. Oké ik raad het je niet aan om iedere dag een hand pepernoten door je ontbijt te doen, maar hé zo af en toe mag je je zelf ook wel even verwennen. 

Als ik namelijk wat lekkers aan mijn ontbijt toevoeg, zorgt dit er vaak voor dat ik gedurende dag niet zo aan het snaaien ben en er optimaal van geniet. Op die manier is het dus helemaal niet zo erg en kun je er bewuster van genieten. 

Dit ontbijt maak je voor een groot gedeelte al een avond van tevoren klaar, zodat je de volgende ochtend niet meer zo druk bent, ideaal want december staat ook wel bekend om één van de drukste maanden van het jaar. 


Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 70 gram havermout
  • 2 el chiazaad
  • 1 – 2 tl speculaaskruiden
  • 200 ml melk naar keuze
  • 300 gram Optimel Magere Griekse yoghurt Speculaas of magere kwark
  • 15 gram amandelschaafsel
  • 2 tl pompoenpitten (optioneel)

Optioneel:


Zo maak je de overnight oats

Stap 1. Meng in een kom de havermout, chiazaad, speculaaskruiden en melk door elkaar. Dek af en zet een nachtje in de koelkast.

Stap 2. Rooster de volgende ochtend het amandelschaafsel in een droge koekenpan op middelhoog vuur totdat ze goudbruin kleuren.

Stap 3. Meng de Optimel Magere Griekse yoghurt Speculaas door de overnight oats heen. Top af met het amandelschaafsel en strooi er eventueel nog wat pompoenpitten en (truffel kaneel) pepernoten overheen. 


Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]