Vegetarische nasi met tempeh

2 - 09 - 2020 | Avondmaaltijd

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 80 gram zilvervliesrijst
  • 1 groente bouillonblokje (minder zout)
  • 100 gramsperziebonen
  • 250 gram nasigroenten
  • 1/2 rode peper
  • 250 gram bloemkoolrijst
  • 150 gram tempeh
  • 2 eieren
  • 3 bosuien
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 2 el ketjap 

Voor de marinade:

  • 1 el ketjap
  • 1 el soja
  • 1el chilisaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 cm verse gember

* Je kunt ook tempeh blokjes halen in de supermarkt die al gemarineerd zijn.


Zo maak je de nasi met tempeh

Stap 1. Breng ruim water aan de kook met het bouillonblokje in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, zolang als aangegeven staat op de verpakking. Breng nog een pan met water aan de kook voor de sperziebonen.

Stap 2. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Kook de sperziebonen in 8-10 minuten gaar. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de bosuien in dunne ringen en de tempeh in dunne repen.

Stap 3. Meng in een kom de marinade voor de tempeh en meng de tempeh erdoorheen.

Stap 4. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Fruit de rode peper, komijn, kurkuma, gemalen koriander 1-2 minuten aan. Voeg de nasi groenten toe en bak ± 6-8 minuten of totdat de nasigroenten begin te slinken. Bak vervolgens de bloemkoolrijst nog 2 minuten mee. Breek de eieren boven de groenten los en roer goed door. Laat het ongeveer 3 minuten stollen.

Stap 5. Verhit in een andere koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon en bak de tempeh in 5-7 minuten krokant.

Stap 6. Giet de rijst en sperziebonen af en voeg toe aan de pan met groenten. Meng goed en breng op smaak met de ketjap. Voeg vervolgens de tempeh toe en garneer met de bosuien en eventueel wat koriander.

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Hoe lees je een etiket?

Hoe lees je een etiket?

Als je een etiket goed kunt lezen, kun je gemakkelijk en snel gezonde keuzes maken. Maar hoe lees je eigenlijk een etiket en waar moet je opletten?

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]