Ik kan zo genieten van een heerlijke stapel American pancakes als ontbijt, maar soms wil ik graag iets voedzaams, zodat ik er de hele ochtend tegenaan kan, dan maak ik graag gezonde volkoren American pancakes.
In plaats van bloem gebruik ik een deel volkorenmeel en een deel zelfrijzend bakmeel. In plaats van volkoren tarwemeel kun je ook volkoren speltmeel gebruiken. Het is maar net wat je in huis hebt.
Deze American pancakes van volkorenmeel zijn ook ideaal voor doordeweeks, maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon lekker in het weekend maken. Nog beter, maak twee porties in één keer zodat je er nog vaker van kunt genieten. Scheelt ook weer wat tijd!
Qua toppings kun je alle kanten op. Of je de pannenkoekjes versierd met fruit, noten of een lepeltje honing, dat is aan jou! Maak er vooral een feestje van en vergeet er niet van te genieten.
Deze pancakes zijn:
- Lactosevrij
- Vezelrijk
- Zonder toegevoegde suikers
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 1 ei
- 45 gram volkorenmeel of volkoren speltmeel
- 45 gram zelfrijzend bakmeel
- ½ tl bakpoeder
- 100 ml sojamelk of halfvolle melk
Toppings
- 2 banaan
- Handje bramen of bessen
- Geroosterde pecannoten
- Pompoenpitten (optioneel)
- 1á 2 el maple syrup, honing of agavesiroop (optioneel)
Zo maak je de volkoren American pancakes
Stap 1. Klop het ei los met een vork of garde. Voeg beide meelsoorten toe, samen met het bakpoeder en de melk. Mix tot een glad en egaal beslag.
Stap 2. Verhit wat olie in een koekenpan (met anti-aanbaklaag). Schep twee hoopjes beslag in de pan en bak aan beide kanten ± 2 minuten goudbruin.
Stap 3. Herhaal tot het beslag op is. Snijd ondertussen de banaan in plakjes en was de bramen of bessen. Verhit een andere koekenpan op hoog vuur zonder olie en rooster de pecannoten (en pompoenpitten) 2 minuten.
Stap 4. Verdeel de volkoren American pancakes over de borden en garneer met de banaan, bramen of bessen, pecannoten (en pompoenpitten). Giet er eventueel nog wat maple syrup, honing of agavesiroop overheen.