Ingrediënten
Voor ± 6-8 broodje
- 250 gram magere kwark
- 200 gram volkoren meel*
- 2 eieren
- 2 tl bakpoeder
- 2 el zonnebloemolie
- 50 gram geraspte 30+ kaas
- 1 el Italiaanse kruiden of oregano
- snuf zout en peper
*Zelf maak ik ze vaak met 100 gram volkorenmeel en 100 gram bloem, maar met enkel volkorenmeel lukt het ook.
Zo maak je de zoete volkoren bollen
Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de kwark, eieren, bakpoeder, zonnebloemolie, Italiaanse kruiden/oregano, geraspte kaas, peper en zout door elkaar.
Stap 2. Voeg nu het volkorenmeel toe en meng het geheel door elkaar tot een plakkerig deeg.
Stap 3. Neem een ijsschep of twee grote lepels en schep het beslag op de bakplaat. Doe dat totdat je 6-8 bolletjes hebt. Bak de volkoren bollen in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Stap 4. Laat de broodjes afkoelen en beleg met je favoriete beleg, zoals: 30+ kaas, hummus met tomaat en komkommer, Hüttenkäse met kalkoenfilet en komkommer etc.