Volkoren broodjes

6 - 04 - 2021 | Hartige snacks, Lunch, Ontbijt

Ingrediënten

Voor ± 6-8 broodje

  • 250 gram magere kwark
  • 200 gram volkoren meel*
  • 2 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el zonnebloemolie
  • 50 gram geraspte 30+ kaas
  • 1 el Italiaanse kruiden of oregano
  • snuf zout en peper


*Zelf maak ik ze vaak met 100 gram volkorenmeel en 100 gram bloem, maar met enkel volkorenmeel lukt het ook.


Zo maak je de zoete volkoren bollen

Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de kwark, eieren, bakpoeder, zonnebloemolie, Italiaanse kruiden/oregano, geraspte kaas, peper en zout door elkaar.

Stap 2. Voeg nu het volkorenmeel toe en meng het geheel door elkaar tot een plakkerig deeg.

Stap 3. Neem een ijsschep of twee grote lepels en schep het beslag op de bakplaat. Doe dat totdat je 6-8 bolletjes hebt. Bak de volkoren bollen in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar in de oven.

Stap 4. Laat de broodjes afkoelen en beleg met je favoriete beleg, zoals: 30+ kaas, hummus met tomaat en komkommer, Hüttenkäse met kalkoenfilet en komkommer etc.


Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]