Denk aan een luchtige pannenkoek, scheur ‘m in stukken et voilà: je hebt volkoren kaiserschmarnn. Met name een heel populair gerecht tijdens de wintersport, maar ook heerlijk voor op de koude dagen hier in Nederland. Door volkorenmeel te gebruiken, maak je er een voedzamere en gezondere variant van.
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 2 eieren
- 100 gram volkorenmeel of havermeel
- 130 ml halfvolle melk of sojadrink
- 30 gram rozijnen
- 1 zakje vanille suiker
Toppings
- 125 gram diepvries zomerfruit
- 1 el chiazaad
- 1 el honing
- 1 tl vanille aroma
- ½ appel
- 2 handen blauwe bessen
Zo maak je de volkoren kaiserschmarnn
Stap 1. Doe het diepvriesfruit in een pannetje. Verhit op middelhoog vuur en laat ongeveer 5-8 minuten pruttelen. Plet het fruit met een vork of met een stamper.
Stap 2. Haal de pan van het vuur en roer het chiazaad erdoorheen. Laat 5 minuten staan. Breng op smaak met de honing en vanille aroma.
Stap 3. Splits de eieren. Klop in een kom de eidooiers en vanille suiker tot een licht en romig geheel. Zeef het meel erboven en voeg de melk toe. Klop met een garde tot een glad beslag. Roer vervolgens de rozijnen er doorheen.
Stap 4. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf totdat er stevige pieken ontstaan. Spatel de eiwitten voorzichtig door het beslag heen.
Stap 5. Verhit ½ el zonnebloemolie in een koekenpan. Verdeel de helft van het beslag ober de pan. Bak 2 minuten en draai vervolgens om. Bak nogmaals 2 minuten. Snijd ondertussen de appel in kleine blokjes.
Stap 6. Snijd de pannenkoek met een spatel in kwarten. Verdeel vervolgens in kleinere stukjes en bak nog 3 minuten. Keer regelmatig om. Herhaal nog een keer met het overige beslag. Garneer de kaiserschmarnn met rood fruit compote en het verse fruit.
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet dan niet om het resultaat te delen op Instagram en @foodlies.nl te taggen.