Volkoren kwarkbollen

26 - 10 - 2020 | Ontbijt, Zoete snacks

Ingrediënten

Voor ± 10-12 kwarkbollen

  • 200 gram magere appel kaneel kwark
  • 25 ml halfvolle (soja)melk
  • 120 gram rozijnen
  • 1 appel
  • 250 gram volkorenmeel
  • 2 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • ½ el kaneel + ½ el speculaaskruiden (of 1 el kaneel)
  • 25 gram honing of zoetstof naar keuze (Steviala Kristal Sweet Kaneel)
  • 1 el vanille aroma

Zo maak je de kwarkbollen

Stap 1. Verwarm de oven voor op 185 graden. Week de rozijnen ±10 minuten in warm water. Schil de appel en snijd in stukjes. 

Stap 2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de kwark, melk, vanille aroma, eieren, bakpoeder, kaneel, zoetstof en speculaaskruiden  door elkaar. Voeg vervolgens de appel en rozijnen toe en meng nog even kort.

Stap 3. Voeg nu het volkorenmeel toe en meng het geheel door elkaar tot een plakkerig deeg. Is je deeg nog veel te plakkerig? Voeg er dan nog 2 el meel aan toe. 

Stap 4. Pak een ijsschep of twee grote lepels en schep het beslag op de bakplaat. Doe dit totdat je 10 – 12 bolletjes hebt. Bak de kwarkbollen 15-20 minuten in de oven goudbruin en gaar. 


Gemiddelde voedingswaarde

Per kwarkbol

  • 133 kcal
  • 1,1 gram vet, waarvan verzadigd 0,3 gram
  • 5,3 gram eiwitten
  • 24,2 gram koolhydraten
  • 2 gram vezels

8 Reacties

  1. Lisette

    Ik heb er 1 woord voor; ZALIG !!!!!!
    By far het beste recept wat ik tot nu toe van je gebakken heb !!!

    Antwoord
    • Lisa Sprenkeler

      Hi Lisette,

      Fanatiek aan de bak zo te zien.

      Wat super om te horen en lekker zijn ze inderdaad. Een blijvertje zo te horen!

      Liefs,

      Antwoord
      • Mariejelle

        Deze kwarkbollen smaken echt heel goed. En er hangt ook nog eens een heerlijke geur in huis na het bakken.

        Antwoord
        • Lisa Sprenkeler

          Leul om te hoeren Marielle!

          Antwoord
          • Romy

            Ik ben benieuwd! Kunnen de kwarkbollen in de vrizer bewaard worden?

          • Lisa Sprenkeler

            Hoi Romy,

            Dat kan zeker.

  2. Rianne

    Ik heb ze gemaakt met havermeel, omdat ik er op het moment van bakken achterkwam dat mijn tarwe meel op was..

    Ik moet zeggen: goed gelukt!

    Antwoord
    • Lisa Sprenkeler

      Hi Rianne,

      Wat fijn om te horen dat het met havermeel ook lukt. Ga het zelf ook proberen. Goede tip.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 
Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Stress

Stress

n dit artikel lees je wat stress precies is en wat de gevolgen zijn van negatieve stress voor ons lichaam en brein.

Lees meer
Welke olie is gezond?

Welke olie is gezond?

Er is tegenwoordig in de supermarkt een enorm aanbod aan verschillende soorten olie. Maar welke olie is nou gezond om te gebruiken tijdens bakken?

Lees meer

Stay connected