Ingrediënten
Voor ± 10-12 kwarkbollen
- 200 gram magere appel kaneel kwark
- 25 ml halfvolle (soja)melk
- 120 gram rozijnen
- 1 appel
- 250 gram volkorenmeel
- 2 eieren
- 2 tl bakpoeder
- ½ el kaneel + ½ el speculaaskruiden (of 1 el kaneel)
- 25 gram honing of zoetstof naar keuze (Steviala Kristal Sweet Kaneel)
- 1 el vanille aroma
Zo maak je de kwarkbollen
Stap 1. Verwarm de oven voor op 185 graden. Week de rozijnen ±10 minuten in warm water. Schil de appel en snijd in stukjes.
Stap 2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de kwark, melk, vanille aroma, eieren, bakpoeder, kaneel, zoetstof en speculaaskruiden door elkaar. Voeg vervolgens de appel en rozijnen toe en meng nog even kort.
Stap 3. Voeg nu het volkorenmeel toe en meng het geheel door elkaar tot een plakkerig deeg. Is je deeg nog veel te plakkerig? Voeg er dan nog 2 el meel aan toe.
Stap 4. Pak een ijsschep of twee grote lepels en schep het beslag op de bakplaat. Doe dit totdat je 10 – 12 bolletjes hebt. Bak de kwarkbollen 15-20 minuten in de oven goudbruin en gaar.
Gemiddelde voedingswaarde
Per kwarkbol
- 133 kcal
- 1,1 gram vet, waarvan verzadigd 0,3 gram
- 5,3 gram eiwitten
- 24,2 gram koolhydraten
- 2 gram vezels