Volkoren kwarkbollen

26 - 10 - 2024 | Ontbijt, Zoete snacks

Ingrediënten

Voor ± 10-12 kwarkbollen

  • 200 gram magere appel kaneel kwark
  • 25 ml halfvolle (soja)melk
  • 120 gram rozijnen
  • 1 appel
  • 250 gram volkorenmeel
  • 2 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • ½ el kaneel + ½ el speculaaskruiden (of 1 el kaneel)
  • 25 gram honing of zoetstof naar keuze (Steviala Kristal Sweet Kaneel)
  • 1 el vanille aroma

Zo maak je de kwarkbollen

Stap 1. Verwarm de oven voor op 185 graden. Week de rozijnen ±10 minuten in warm water. Schil de appel en snijd in stukjes. 

Stap 2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de kwark, melk, vanille aroma, eieren, bakpoeder, kaneel, zoetstof en speculaaskruiden  door elkaar. Voeg vervolgens de appel en rozijnen toe en meng nog even kort.

Stap 3. Voeg nu het volkorenmeel toe en meng het geheel door elkaar tot een plakkerig deeg. Is je deeg nog veel te plakkerig? Voeg er dan nog 2 el meel aan toe. 

Stap 4. Pak een ijsschep of twee grote lepels en schep het beslag op de bakplaat. Doe dit totdat je 10 – 12 bolletjes hebt. Bak de kwarkbollen 15-20 minuten in de oven goudbruin en gaar. 


Gemiddelde voedingswaarde

Per kwarkbol

  • 133 kcal
  • 1,1 gram vet, waarvan verzadigd 0,3 gram
  • 5,3 gram eiwitten
  • 24,2 gram koolhydraten
  • 2 gram vezels

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]