Volkoren pizza hawaii

5 - 08 - 2020 | Avondmaaltijd, Lunch

Zelf een gezonde pizza maken zonder uren in de keuken te staan? Dat kan! Met deze volkoren platbrood pizza’s. Geschikt voor iedere dag van de week. 

Deze volkoren pizza’s bevatten een stuk minder calorieën dan de originele pizza’s. Je kunt er gerust twee van eten, en dan zit je nog niet eens aan de 500 kcal. Klinkt toch fan-tas-tisch? Dat is het ook! 

Door Libanese volkoren brood, oftewel platbrood, als pizzabodem te gebruiken, krijg je een dunne krokante bodem. De pizza is hierdoor wat minder machtig. Beleg met je favoriete toppings, even in de oven en klaar! In een handomdraai zet je een gezonde pizza op tafel. Het voordeel van Libanees platbrood is dat je niet eerst zelf een hele bodem hoeft te maken.

Ik ging dit keer voor een pizza hawaii, mijn favoriet. Normaal ben ik niet zo dol op ananas, maar op een pizza vind ik het heerlijk. Ik houd wel van een frisse twist. Een heerlijke classic pizza met ananas en ham in een gezonder jasje. Daarnaast is deze volkoren pizza ook nog eens  helemaal kidsproof is. Zo kun je met het hele gezin gezond genieten. Niet zo dol op op een pizza hawaii? Dat kan natuurlijk ook. Ga dan eens voor deze met tonijn of de pizza funghi.

Liever als lunch? Dat kan natuurlijk ook! Ga dan voor één pizza per persoon en serveer er een lekkere salade bij. 


Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 8 volkoren platbroden
  • 500 tomatenpassata
  • 125 gram geraspte 30+ kaas
  • 2 rode paprika
  • 160 gram cherrytomaten
  • 8 ananasschijven op sap
  • 8 plakjes achterham
  • 1 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1,5 el oregano of Italiaanse kruiden

Optioneel:

  • 100 gram rucola
  • basilicum

Zo maak je de volkoren pizza’s hawaii

Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui en snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de achterham in stukjes. 

Stap 2. Verhit 1 el olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 1-2 minuten. Voeg de tomatenpassata, 1 el oregano of Italiaanse kruiden, peper en een snufje zout toe. Laat 5 minuten op laag vuur inkoken. Roer af en toe door.

Stap 3. Giet het sap van de ananas af en dep de schijven goed droog, zodat er zoveel mogelijk vocht uitgaat. Snijd de ananasschijven in blokjes. 

Stap 4. Smeer de volkoren platbroden in met een dun laagje tomatensaus. Beleg met de achterham, paprika en ananas. Garneer de pizza’s met de geraspte 30+ kaas en de overige oregano of Italiaanse kruiden. 

Stap 5. Leg de volkoren pizza’s op een bakplaat* bekleed met bakpapier en bak de pizza’s in 8-10 minuten in de oven. Beginnen de randjes als goudbruin te worden? Haal ze er dan eerder uit. 

Stap 6. Haal de volkoren platbrood pizza’s uit de oven, snijd in stukken en garneer eventueel met wat rucola of basilicum.

*Gebruik twee bakplaten. Passen de volkoren platbrood pizza’s er niet allemaal op? Bak het dan in twee delen en geniet eerst allemaal van een pizza. Als die op is zijn de andere alweer klaar en heb je in ieder geval twee warme pizza’s.



Gemiddelde voedingswaarde

Per pizza

  • 242 kcal
  • 4,3 gram vet, waarvan verzadigd 2,1
  • 12,4 gram eiwitten
  • 37 gram koolhydraten
  • 6,1 gram vezels
  • 0,8 gram zout
  • 137 gram groenten

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 
Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Stress

Stress

n dit artikel lees je wat stress precies is en wat de gevolgen zijn van negatieve stress voor ons lichaam en brein.

Lees meer
Welke olie is gezond?

Welke olie is gezond?

Er is tegenwoordig in de supermarkt een enorm aanbod aan verschillende soorten olie. Maar welke olie is nou gezond om te gebruiken tijdens bakken?

Lees meer

Stay connected