Je kent ze wel, die diepvries pizzabroodjes uit de supermarkt. Makkelijk als je zin hebt in een warme lunch of een simpele avondmaaltijd, maar helaas niet zo voedzaam. Gelukkig zijn deze volkoren pizzabroodjes wel voedzaam en ook nog eens erg makkelijk om te maken. Wij eten ze hier bijna wekelijks als avondmaaltijd met een kom soep erbij. Zo lekker zijn ze.
Dit keer belegde ik de volkoren pizzabroodjes met onder andere paprika, champignons, mozzarella en ham. Ingrediënten die wij eigenlijk altijd wel in huis hebben, dat is dan ook de reden dat we ze zo vaak eten. Uiteraard kun je er bijna alle restjes groenten opgooien die je nog hebt liggen, dit geldt ook voor de vleeswaren. Varieer er op los! Zelf maak ik ook regelmatig deze volkoren pizzabroodjes met rauwe ham en tomaat.
In plaats van volkoren afbakbroodjes kun je ook volkoren stokbrood gebruiken en deze in de lengte en breedte halveren. Benieuwd welke afbakbroodjes geschikt zijn? Lees dan eens de vergelijking ‘welke afbakbroodjes zijn gezond‘. Je kunt ook kiezen voor volkoren afbakbroodjes met meer dan 6 gram vezels per 100 gram. Dan zit je in de meeste gevallen ook goed!
Ingrediënten
Voor 4 broodjes
- 4 volkoren afbakbroodjes
- ± 200 ml gezeefde tomaat
- 2 tl oregano of Italiaanse kruiden
- 100 gram geraspte 30+ kaas
- 1 rode paprika
- 8 champignons
- 4 plakjes schouderham of achterham
- 1 bol mozzarella light
- 2 handen rucola
- Peper en zout
Optioneel
- 4 el pijnboompitten
- 4 el groene pesto
Zo maak je de volkoren pizzabroodjes
Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de volkoren broodjes door de lengte. Leg de helften op een bakplaat met bakpapier. Smeer de helften in met de gezeefde tomaat. Verdeel de helft van de oregano of Italiaanse kruiden over de gezeefde tomaat en beleg met de geraspte kaas.
Stap 2. Halveer de paprika in de lengte. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten. Snijd de paprika in kleine blokjes. Halveer de champignons en snijd in plakjes. Snijd de ham in reepjes en de mozzarella in plakjes.
Stap 3. Verdeel de paprika, champignons en ham over de volkoren pizzabroodjes heen. Garneer de pizzabroodjes met de mozzarella en de andere helft van de oregano. Doe de bakplaat met pizzabroodjes in de oven en bak ze 6-8 minuten in de oven.
Stap 4. Garneer de pizzabroodjes met de rucola en eventueel met wat pijnboompitten en groene pesto.