Volkoren ravioli uit de oven

25 - 02 - 2021 | Avondmaaltijd

Het was een enorme zoektocht om volkoren ravioli te vinden, maar ik heb ze gevonden. Bij Crisp was het namelijk wel verkrijgbaar en ik maakte er deze ravioli uit de oven mee. Makkelijk en snel te maken, boordevol groenten en vezels. Perfect voor een doordeweekse dag en geschikt voor het hele gezin. Het heeft wel iets weg van lasagne, maar dan net even iets anders.

Voor dit recept gebruik ik volkoren ravioli gevuld met walnoot en rucola. Een frisse smaak met een kleine bite van de walnoot. Daarnaast proef je goed de smaak van de rucola. Deze twee ingrediënten heb ik ook nog eens laten terugkomen in het gerecht zelf. Zodat de smaken elkaar nog extra versterken.


Crisp

De missie van Crisp is om eten van betere kwaliteit mogelijk te maken voor een groot publiek. Ze richten zich voornamelijk op vers en lekker eten van het moment. Hierdoor hebben ze een goede band met de makers en kwekers. Alle ingrediënten worden direct ingekocht en komen van dichtbij. Het assortiment is breed. Je vindt er veel volkoren producten die in de winkel niet of nauwelijks te verkrijgen zijn. Daarnaast hebben ze ook een breed assortiment aan plantaardige en glutenvrije ingrediënten en is er voor ieder wat wils.

Wil je zelf de volkoren ravioli of andere heerlijke producten van Crisp proberen? Dan heb ik een kortingscode voor je. Als je op deze link klikt, krijg je namelijk €10,- korting op je eerste bestelling. Zeker het proberen waard als je het mij vraagt.


Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 gram Crisp volkoren ravioli met walnoot & rucola
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 punt paprika’s
  • 125 gram cherrytomaten
  • 125 gram spinazie
  • 800 ml gezeefde tomaat
  •  ½ groentebouillonblokje
  • 2 tl Italiaanse kruiden of oregano
  • 1 bol mozzarella
  • 2 handen rucola
  • 50 gram walnoten (optioneel)


Zo maak je de volkoren ravioli

Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de volkoren ravioli, afgedekt, 4-5 minuten. Giet af en laat uitstomen. Snijd de ui fijn en pers of snijd de knoflook. Snijd de punt paprika’s in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten.

Stap 2. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en ui 1 minuut. Voeg de paprika en cherrytomaten toe en bak 5 minuten mee. Voeg vervolgens de spinazie hand voor hand toe en roer door totdat de spinazie geslonken is.

Stap 3. Voeg de gezeefde tomaat en de Italiaanse kruiden / oregano toe aan de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng op smaak met peper en een snufje zout. Voeg vervolgens de volkoren ravioli toe aan de saus en roer goed door.

Stap 4. Verdeel het geheel over een grote ovenschaal. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de ravioli schotel heen. Bak ±10 minuten in de oven of totdat de mozzarella gesmolten is. Garneer de volkoren ravioli met de rucola en eventueel met grof gehakte walnoten.



Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]