Volkoren taco’s met kip en mango

1 - 09 - 2020 | Avondmaaltijd

Volkoren taco’s met kip en mango. Een heerlijke gezonde maaltijd die je binnen een half uur op tafel kunt zetten. Makkelijk om te maken, bomvol smaak en met groenten. 

De taco is een kleine, gevouwen tortilla die oorspronkelijk gemaakt wordt van maisbloem, zonnebloemolie en een snuf zeezout. Een typisch Mexicaans gerecht dat uit het vuistje wordt gegeten.Ik vond dat dat wat voedzamer kon dus ik maakte volkoren taco’s. Simpel, makkelijk, lekker en snel! 

Voor de volkoren taco’s gebruikte ik de mini volkoren tortilla’s van de Jumbo. Deze hebben namelijk precies hetzelfde formaat als de standaar tacoschelpen uit de winkel. Je doet de volkoren taco’s even in de oven en binnen een handomdraai heb je zo gezonde krokante taco’s op tafel staan.

Alleen nog even vullen met je favoriete ingrediënten en aanvallen maar! Ik koos dit keer voor mijn favoriete combinatie en maakte daarom een vulling van kip en mango. Ik vind het namelijk heerlijk dat er een frisse zoete smaak aan mijn gerechten zit. 

Ook aan je vega tafelgenoten heb ik gedacht, want met vegetarische kipstukjes is het erg makkelijk om een vegetarische variant op tafel te zetten. Dol op Mexicaanse gerechten? Probeer deze enchiladas met kidneybonen ook eens.


Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 12 volkoren mini tortilla’s (ik kocht deze bij de Jumbo)
  • 1 teen knoflook
  • 400 gram kipdijfiletreepjes of vegetarische kipstukjes*
  • 1 el kipkruiden zonder toegevoegd zout (Verstegen Original traditional blend voor kip)
  • 250 gram cherry tomaten
  • 300-400 gram ijsbergsla
  • 1 a 2 rode uien
  • 1 komkommer
  • 200 gram mango blokjes 
  • 100 gram feta of witte kaasblokjes light
  • 1 limoen
  • 10 gram peterselie

*De kipstukjes van de AH en de Lidl vind ik het meest op de echte kip lijken.


Zo maak je de volkoren taco’s

Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een rooster uit de oven en vouw de mini tortilla’s over de roosters heen, zodat je een taco vorm krijgt. Bak 5 minuten in de oven en haal ze eruit. Zo worden ze lekker knapperig.

Stap 2. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan. Fruit de knoflook 1 minuut aan. Voeg de kip toe en bak in 6-8 minuten gaar. Voeg de laatste 3 minuten de kipkruiden toe.

Stap 3. Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de rode ui in dunne ringen. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne plakjes en de mango in kleine blokjes. Snijd de limoen in partjes en brokkel de feta fijn.

Stap 4. Verdeel wat ijsbergsla over de taco’s en vul ze met wat kip, tomaat en mango. (Het maakt niet uit als je nog wat vulling over hebt, hier ga je in stap 5 een salade van maken. Garneer de taco’s met de feta, peterselie en een partje limoen.

Stap 5. Doe de overige ijsbergsla in een kom en voeg de komkommer en de vulling die je over hebt toe. Serveer met een dressing naar keuze.


Volkoren-tacos-met-kip-en-mango

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 486 kcal
  • 16 gram vet, waarvan verzadigd 5 gram
  • 32,6 gram eiwitten
  • 47,2 gram koolhydraten
  • 9,8 gram vezels
  • 1,5 gram zout
  • 260 gram groenten

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 
Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Stress

Stress

n dit artikel lees je wat stress precies is en wat de gevolgen zijn van negatieve stress voor ons lichaam en brein.

Lees meer
Welke olie is gezond?

Welke olie is gezond?

Er is tegenwoordig in de supermarkt een enorm aanbod aan verschillende soorten olie. Maar welke olie is nou gezond om te gebruiken tijdens bakken?

Lees meer

Stay connected