Deze volkoren tuna melt broodjes met Milner kaas is een van mijn favoriete lunchgerechten tijdens deze tijd van het jaar. Een warme lunch in de herfst is wat mij betreft het ultieme voorbeeld van comfort food.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 100 gram mais
- 2 blikken tonijn op water
- 2 el mayonaise
- 2 el crème fraîche + 4 el extra
- 1punt paprika
- 1 kleine rode ui
- 100 gram Milner 30+ Kaas Jong Belegen stuk
- 4 afbakbroodjes naar keuze
- Verse peterselie naar smaak
- 4 el gefrituurde uitjes
Zo maak je de tuna melts
Stap 1 | Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet de mais en tonijn af en doe in een grote kom. Meng met de mayonaise en crème fraîche.
Stap 2 |Snijd de punt paprika in kleine blokjes en snipper de rode ui en meng dit door het tonijn mengsel. Rasp de kaas met een grove rasp. Halveer de afbakbroodjes in de lengte en leg op een bakplaat met bakpapier.
Stap 3 | Verdeel het tonijn mengsel over de broodjes en garneer met de geraspte kaas. Bak ±10 minuten in de oven of totdat de kaas goed gesmolten is en de broodjes gaar zijn.
Stap 4| Garneer de broodjes met 1 tl crème fraîche per broodje, de peterselie en gefrituurde ui.
Dit recept is in samenwerking met Milner