Volkoren wentelteefjes met appel

20 - 06 - 2020 | Ontbijt

Volkoren wentelteefjes met gebakken appel. Welke Nederlander is er nou niet dol op appeltaart? Mij kun je er in ieder geval voor wakker maken. Om mijn dag te starten met appeltaart vind ik alleen weer wat zonde, daarom maakte ik deze gezonde wentelteefjes met appeltaartsmaak. Voor een voedzame start van de dag. 

Waarschijnlijk weet je het inmiddels al wel: het meest voedzame brood is volkorenbrood. Hoe donkerder het brood, hoe gezonder, dat is helaas een fabel. Volkorenbrood is namelijk nooit heel donker van kleur. Kijk daarom altijd even op het etiket of het brood gemaakt is van volkorenmeel. Is het gemaakt van volkorenmeel en niet van tarwebloem. Dan zit je goed. Daarnaast is het in Nederland vastgesteld in de wet dat volkorenbrood ook daadwerkelijk alleen uit volkorenmeel bestaat. Kijk anders ook even bij het vezelgehalte. Zitten er meer dan 6 gram vezels per 100 gram in? Dan is een product vezelrijk. 

Doordat appels en volkorenbrood veel vezels bevatten, zit je na het eten van dit ontbijt ook daadwerkelijk vol en heb je niet direct na twee uur alweer trek. Een voedzame start van de dag gegarandeerd. Deze volkoren wentelteefjes zijn gemakkelijk om te maken en het perfecte ontbijt voor in het weekend of op een vrije doordeweekse dag. 


Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 200 ml halfvolle melk of sojamelk 
  • 1 ei
  • ± 2 tl kaneel
  • 4 sneden volkorenbrood
  • 2 rode appels
  • 30 gram rozijnen
  • 4 el magere kwark of plantaardige kwark
  • 8 pecannoten

Optioneel:

  • 100 gram appelmoes zonder toegevoegde suiker
  • 1 takje munt

Zo maak je de volkoren wentelteefjes

Stap 1. Meng de melk, ei en kaneel met een garde of vork door elkaar in een diepbord. Verhit wat olie in een koekenpan en haal de plakken brood door het eimengsel. Leg de sneden brood in de pan. Besprenkel met wat extra kaneel.

Stap 2. Bak de wentelteefjes aan beide kanten bruin. Snijd ondertussen de appel in blokjes en meng met de kaneel, (appelmoes) en rozijnen. Verhit nu in een andere pan een beetje olie en bak de appeltjes zacht. 

Stap 3. Haal de wentelteefjes uit de pan en leg ze op een bord. Beleg de wentelteefjes met een eetlepel kwark, warme appeltjes, pecannoten en garneer eventueel met wat munt.


Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]