Waar haal ik mijn recept inspiratie vandaan?

28 - 06 - 2024 | Voeding

Zoals je in mijn vorige blogpost al kon lezen, komt inspiratie bij mij altijd op onverwachte momenten. Voornamelijk op de momenten dat ik niet aan het werk ben. Vaak is dit tijdens het wandelen, tijdens het luisteren naar muziek of in de avonden als ik voor de tv zit. 

Inspiratie voor fotografie

Fotograferen gaat bij mij vanzelf. Van te voren heb ik vaak al een idee hoe ik de gerechten wil gaan stijlen. Dit komt doordat ik door de jaren heen mijn eigen stijl heb ontwikkeld en weet waar ik op moet letten wanneer ik recepten fotografeer. Mocht ik een keer zonder inspiratie zitten en echt niet weten hoe ik iets op de foto wil zetten, dan pak ik Pinterest of een kookboek erbij. Vaak is het voor mij ook een kwestie van plannen. Als ik voldoende tijd heb dan komt de inspiratie vaak vanzelf, maar als ik last-minute een recept op de foto moet zetten, ja dan ontbreekt de inspiratie bij mij ook wel eens.

Gelukkig wordt ik steeds beter in het maken van een planning sinds ik het online bijhoud met Office 365 Outlook agenda. Hierdoor heb ik een goed georganiseerde agenda, waardoor er meer rust in mijn hoofd ontstaat. Meer rust zorgt bij mij automatisch voor meer inspiratie. Dit is dan ook de reden dat ik op vakantie altijd enorm veel inspiratie krijg voor nieuwe projecten of recepten. 

Inspiratie voor recepten

“Lisa, waar haal je je inspiratie vandaan als het op recepten aankomt”, deze vraagt wordt vaak aan mij gesteld. Ik hou van de restjes in mijn koelkast, restjes geven mij namelijk altijd inspiratie om een creatief recept op tafel te zetten. Vaak doe ik van allerlei restjes bij elkaar en ontstaat er een verrassend lekker en vooral bijzondere gerecht. Ook nog eens handig, want zo verspil je minder voedsel. Kijk eens bij jou in de (koel)kast. Welke restjes heb jij nog staan? Verwerk het in een pasta, ovenschotel of maak er een compleet nieuw gerecht mee! 

De allerhande is ook een enorme inspiratiebron voor mij! Hier staan namelijk veel recepten op uit verschillende keukens. Soms zie ik een heerlijk gerecht en maak ik er mijn eigen gezonde versie van. Ik vind het trouwens ook echt tof om minder voedzame gerechten in een gezond jasje te stoppen. De gezondere kapsalon is mijn favoriet! Dus ook uit minder voedzame recepten haal ik mijn inspiratie. 

Als ik een recept voorbij zie komen waar ik erg enthousiast over ben, pak ik mijn telefoon of laptop erbij en zet ik het allemaal in een overzichtelijk bestand. Gelukkig kan ik dankzij het Microsoft 365 Personal pakket die ik van Coolblue ontvangen heb altijd en overal bij mijn bestanden, doordat ik de programma’s op 5 verschillende apparaten kan zetten en toegang heb tot alle premium Office programma’s.

Hierdoor kan ik bijvoorbeeld altijd bij mijn OneDrive waar ik ook ben. Voor mij is dit samen met de 1TB OneDrive opslag dan ook echt de meerwaarde van het pakket en ook dat alle programma’s zo goed met elkaar samenwerken. 

Nu ben ik eigenlijk heel benieuwd waar jij je inspiratie vandaan haalt. Laat het vooral onder deze blogpost weten en wie weet kunnen we elkaar inspireren. 

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]