Wat staat er in de koelkast?

12 - 02 - 2021 | Voeding

Ben jij ook nieuwsgierig wat er zoal bij mij in de koelkast staat? Dan heb je geluk. In dit artikel laat ik je zien welke 8 producten ik altijd in de koelkast / diepvries heb staan. Ook vertel ik je meer over mijn nieuwe koel- vriescombinatie.


Welke koelkast heb ik?

Sinds een maand ben ik in bezit van mijn nieuwe koelkast. Ik was opzoek naar een ruime koel- vriescombinatie in de kleur zwart. Na een tijdje rond gezocht te hebben viel mijn oog op de Inventum KV1781B. Een koelkast met een luxe uitstraling, voorzien van een digitale thermostaat. Daarnaast is het een zuinige koel- vriescombinatie met energieklasse A++. Iets wat ik ook erg belangrijk vond bij het uitkiezen van mijn koelkast.

Na ruim een maand testen kan ik vertellen dat ik zeer tevreden ben over de aanschaf van mijn nieuwe koelkast de Inventum KV1781B. Door de ruime groentelade en vershoudlade kan ik er met gemak al mijn boodschappen kwijt. De eerste koelkast die niet te klein is voor alle boodschappen die ik wekelijks haal. Ik merk ook echt dat het groenten en fruit veel langer vers blijft. Dit komt door de schuif waarmee je de luchtvochtigheid kunt regelen in de lade. Sinds de aanschaf van deze koelkast heb ik het gevoel dat ik minder voedsel weg hoef te gooien en daar ben ik erg blij mee. Aan de buitenkant van de koelkast vind je een digitale display. Hier kun je zowel de temperatuur van het koelgedeelte als het vriesgedeelte instellen. De temperatuur van het koelgedeelte kan ingesteld worden van 2°C tot 8°C en de temperatuur van het vriesgedeelte kan ingesteld worden van -14°C tot -24°C. Ook bevat het vriesgedeelte een super vries functie. Deze functie kun je gebruiken voor het snel invriezen van voedsel. 


Zijn er dan geen minpunten te bekennen? Jawel, een klein minpuntje. De kleur zwart is namelijk vrij besmettelijk. Je ziet de vingerafdrukken er direct opstaan. Dit had ik van te voren al verwacht, maar dat is nou eenmaal het geval bij zwarte koelkasten. Gelukkig kun je de vingerafdrukken gemakkelijk verwijderen met een natte doek en zie je er niets meer van.


Wat staat er in de koelkast?

Door de ruime koelkast kan ik ook gemakkelijk de producten kwijt die ik nodig heb voor kook,- en fotografie opdrachten. Voor mijn werk is het belangrijk om een ruime koelkast te hebben, zodat ik alles gemakkelijk kwijt kan en het voedsel lang vers blijft. Er staat van alles in mijn koelkast. Van gezonde producten tot iets minder gezonde producten. De vier onderstaande producten heb ik in ieder geval altijd in de koelkast staan.Zuivel

Ik heb altijd zuivel in de koelkast staan. Zo staat er in mijn koelkast altijd een pak soja yoghurt, soja drink, drinkyoghurt en magere kwark. Voor mijn vriend staat er nog halfvolle melk en yogidrink in de koelkast.


Beleg

Op brood eten wij meestal magere vleeswaren zoals: ham, kalkoenfilet, kipfilet, rosbief en/of carpaccio. Daarnaast hebben wij ook altijd kaas in de koelkast. De ene keer is dit 30+ kaas en de andere keer is dit gewoon 48+ kaas. Net waar wij zin in hebben. Ook eten wij graag pesto op brood.


Eieren

Bij ons kunnen eieren echt niet ontbreken. De ene keer gebruik ik ze voor mijn baksels en de andere keer eet ik het op brood. Ook kook ik vaak 6 eieren en bewaar deze in de koelkast. Zodat ik niet iedere keer een ei hoeft te koken. 


Groenten

Door de ruime groentelade in mijn koelkast bewaar ik bijna alle groenten erin. Door de groentelade heb ik het idee dat mijn groenten veel langer vers blijven. Groente die er altijd wel in liggen zijn: wortels, tomaat, komkommer, courgette en ijsbergsla. 

Daarnaast staan er vaak nog sauzen, broodsalades, een fles witte wijn, frisdrank en restjes in onze koelkast.


Wat zit er in de diepvries?

In onze diepvries bewaren we van alles. Er zitten drie ruime diepvriesladen in. Wij gebruiken de bovenste lade voor brood, afbakbroodjes en baksels. De middelste lade gebruiken we voor groenten, fruit en aardappelen en de onderste lade wordt gebruikt voor vlees en vleesvervangers. De volgende producten vind je bij ons altijd terug in de diepvries:Brood

Hier in huis wordt veel brood gegeten. Wij hebben dan ook vaak 2 a 3 broden in de diepvries liggen. Vaak doe ik harde broodjes die niet opgekomen zijn ook in de diepvries. Dan haal ik ze er later uit en bak ik ze af in de oven. Zo worden ze niet droog en hoef je ze niet weg te gooien.


Baksels

Vaak eet ik mijn baksels niet in een keer op, maar bewaar ik altijd wat in de diepvries. Zo heb ik iets gezonds achter de hand. Momenteel liggen er voornamelijk kwarkbollen uit het FoodLies receptenboek in de diepvries, volkoren wafels en bananenbrood. 


Vlees

Zowel vlees als vleesvervangers liggen hier in de diepvries. Meestal haal ik afgeprijsd vlees. In die diepvries blijft dit namelijk nog lang houdbaar en anders wordt het vaak weggegooid in de supermarkten en dat vind ik zonder. Er ligt voornamelijk kip en vleesvervangers in de diepvries, maar ook een bakje hamburgers bijvoorbeeld. Daarnaast liggen er ook kroketten, bitterballen, frikandellen en friet in de diepvries. Nee het is lang niet allemaal gezond in onze diepvries. Het gaat om de balans.


Groente en fruit

Zelf ben ik fan van diepvriesgroenten en fruit. Het is niet alleen goedkoop, maar ook langer houdbaar. Wist je dat diepvriesgroenten en fruit net zo gezond zijn als verse groenten en fruit? Altijd handig dus om in huis te hebben. 


Deze koelkast heb ik gekregen in samenwerking met Inventum. Dit bericht is niet gesponsord en ik heb eerlijk mijn mening over dit product gegeven. Ik heb een test periode van 4 weken aangehouden om ook daadwerkelijk goed te kunnen ervaren wat ik van de Inventum KV1781B vind.

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Hoe lees je een etiket?

Hoe lees je een etiket?

Als je een etiket goed kunt lezen, kun je gemakkelijk en snel gezonde keuzes maken. Maar hoe lees je eigenlijk een etiket en waar moet je opletten?

Lees meer

Stay connected

Pin It on Pinterest