Wat staat er in mijn koelkast?

24 - 03 - 2021 | Voeding

Ben jij ook nieuwsgierig wat er zoal bij mij in de koelkast staat? Dan heb je geluk. In dit artikel laat ik je zien welke 8 producten ik altijd in de koelkast / diepvries heb staan. Ook vertel ik je meer over mijn nieuwe koel- vriescombinatie.

Welke koelkast heb ik?

Sinds een maand ben ik in bezit van mijn nieuwe koelkast. Ik was opzoek naar een ruime koel- vriescombinatie in de kleur zwart. Na een tijdje rond gezocht te hebben viel mijn oog op de Inventum KV1781B. Een koelkast met een luxe uitstraling, voorzien van een digitale thermostaat. Daarnaast is het een zuinige koel- vriescombinatie met energieklasse A++. Iets wat ik ook erg belangrijk vond bij het uitkiezen van mijn koelkast.

Na ruim een maand testen kan ik vertellen dat ik zeer tevreden ben over de aanschaf van mijn nieuwe koelkast de Inventum KV1781B. Door de ruime groentelade en vershoudlade kan ik er met gemak al mijn boodschappen kwijt. De eerste koelkast die niet te klein is voor alle boodschappen die ik wekelijks haal. Ik merk ook echt dat het groenten en fruit veel langer vers blijft. Sinds de aanschaf van deze koelkast heb ik het gevoel dat ik minder voedsel weg hoef te gooien en daar ben ik erg blij mee. 


Zijn er dan geen minpunten te bekennen? Jawel, een kleine. Op de zwarte koelkast zie je snel de vinger afdrukken. Gelukkig is het met een doekje zo schoon te krijgen en is het geen punt waar ik mij ga irriteren. 


Wat heb ik in mijn koelkast/diepvries

Zuivel
Ik heb altijd zuivel in de koelkast staan. Zo staat er in mijn koelkast altijd een pak soja yoghurt, soja drink, drinkyoghurt en magere kwark. Voor mijn vriend staat er nog halfvolle melk en yogidrink in de koelkast.

Beleg
Op brood eten wij meestal magere vleeswaren zoals: ham, kalkoenfilet, kipfilet, rosbief en/of carpaccio. Daarnaast hebben wij ook altijd kaas in de koelkast. De ene keer is dit 30+ kaas en de andere keer is dit gewoon 48+ kaas. Net waar wij zin in hebben. Ook eten wij graag pesto op brood.

Eieren
Bij ons kunnen eieren echt niet ontbreken. De ene keer gebruik ik ze voor mijn baksels en de andere keer eet ik het op brood. Ook kook ik vaak 6 eieren en bewaar deze in de koelkast. Zodat ik niet iedere keer een ei hoeft te koken. 

Groenten
Door de ruime groentelade in mijn koelkast bewaar ik bijna alle groenten erin. Door de groentelade heb ik het idee dat mijn groenten veel langer vers blijven. Groente die er altijd wel in liggen zijn: wortels, tomaat, komkommer, courgette en ijsbergsla. 

Daarnaast staan er vaak nog sauzen, broodsalades, een fles witte wijn, frisdrank en restjes in onze koelkast.


In onze diepvries hebben wij het volgende:

Brood
Hier in huis wordt veel brood gegeten. Wij hebben dan ook vaak 2 a 3 broden in de diepvries liggen. Vaak doe ik harde broodjes die niet opgekomen zijn ook in de diepvries. Dan haal ik ze er later uit en bak ik ze af in de oven. Zo worden ze niet droog en hoef je ze niet weg te gooien.

Baksels
Vaak eet ik mijn baksels niet in een keer op, maar bewaar ik altijd wat in de diepvries. Zo heb ik iets gezonds achter de hand. Momenteel liggen er voornamelijk kwarkbollen uit het FoodLies receptenboek in de diepvries, volkoren wafels en bananenbrood. 

Vlees
Zowel vlees als vleesvervangers liggen hier in de diepvries. Meestal haal ik afgeprijsd vlees. In die diepvries blijft dit namelijk nog lang houdbaar en anders wordt het vaak weggegooid in de supermarkten en dat vind ik zonder. Er ligt voornamelijk kip en vleesvervangers in de diepvries, maar ook een bakje hamburgers bijvoorbeeld. Daarnaast liggen er ook kroketten, bitterballen, frikandellen en friet in de diepvries. Nee het is lang niet allemaal gezond in onze diepvries. Het gaat om de balans.

Groente en fruit
Zelf ben ik fan van diepvriesgroenten en fruit. Het is niet alleen goedkoop, maar ook langer houdbaar. Wist je dat diepvriesgroenten en fruit net zo gezond zijn als verse groenten en fruit? Altijd handig dus om in huis te hebben. 

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]