Werkt menstruatie ondergoed?

14 - 08 - 2023 | Voeding

Ik gebruik nu al ruim een half jaar het menstruatie ondergoed van Snuggs en schreef hier al eerder een artikel over op mijn blog. In het begin geloofde ik niet dat dit goed kon werken en echt iets voor mij zou zijn. Ik stelde het proberen ervan ook de hele tijd uit. Tot ik steeds meer irritatie kreeg van maandverband en tampons en er helemaal klaar mee was.. 

Op een dag probeerde ik toch maar voor het eerst het menstruatie ondergoed van Snuggs. Ietwat bang dat het misschien toch zou doorlekken. Hoe lang kon ik zo’n onderbroek eigenlijk dragen en ging je het niet door mijn kleren heen zien? Voelt het menstruatie ondergoed na een dag dragen niet vies en gaat het niet vies ruiken? Allemaal vragen die de eerste keer door mijn hoofd heen gingen.

Logisch dat jij wellicht ook met deze vragen in je hoofd zit als jij van plan bent om menstruatie ondergoed voor het eerst te gebruiken. Daarom geen ik in dit artikel antwoord op de meest gestelde vragen.


 menstruatie ondergoed van Snuggs

Werkt het echt? 

Ja, het menstruatie ondergoed van Snuggs werkt en lekt niet door. Mits je hem natuurlijk op tijd vervangt (na 8-12 uur). Het bloed wordt goed geabsorbeerd, hierdoor blijft het laagje droog en zit je niet de hele dag “in het bloed”. Daarnaast verwacht je het misschien niet, maar het heeft een hogere capaciteit dan tampons of maandverband. Het is ideaal voor lichte bloedingen, maar ook voor zware bloedingen. Hier heb je verschillende modellen voor. 


Welk model kan ik het beste aanschaffen?

Zelf ben ik het meest fan van het Classic – Tencel™ Lyocell model. Zowel de heavy flow en de medium flow draag ik het vaakst. Mocht je last hebben van een hele hevige menstruatie dan kan ik je ‘Hugger’ aanraden. Deze vangt namelijk het meeste bloed op. Op de hele lichte dagen, aan het begin en aan het eind van mijn menstruatie draag ik de ‘Brazilian’. Kijk vooral even rond om te kijken welk model het beste bij jou past. Met de code FOODLIES krijg je 15% korting t/m 29 maart.


Is menstruatie ondergoed wel hygiënisch en gaat het niet vies ruiken?

Ja het is hygiënisch, door de antibacteriële laag worden 99% van de bacteriën vernietigd en ontstaan er geen vieze geurtjes, wat bij maandverband vaak wel het geval is. Ook ontstaat er geen broeierig gevoel na het lang dragen van Snuggs menstruatie ondergoed. Menstruatie ondergoed is best duur, is het het waard?

Het aanschaffen van menstruatie ondergoed is even een investering, maar deze investering heb je er zo uit. Het is namelijk goedkoper dan producten voor eenmalig gebruik op de lange termijn. Je kunt er namelijk ruim 2 jaar mee doen. Tel eens uit hoeveel je in 2 jaar tijd kwijt bent aan maandverband en tampons.. Twijfel je hoeveel je er aan moet schaffen? Zelf zou ik aanraden om met 3 á 4 stuks te beginnen. 

En even eerlijk, hoeveel is het je waard om je comfortabel en veilig te voelen tijdens je menstruatie? Is dit niet veel belangrijker! 


Hoe was je het menstruatie ondergoed?

Het is heel makkelijk. Was het gedragen ondergoed met koud water even uit onder de kraan. Was daarna met vloeibaar wasmiddel, niet met wasverzachter, met je andere wasgoed mee op maximaal 40°C. Laat ze daarna drogen op een wasrek of doe ze in de droger en ze zijn weer klaar voor gebruik. 


Meer dan 93% van de klanten die Snuggs aanschafte, was tevreden met haar aankoop. Toch niet helemaal jouw ding? Je kunt het gemakkelijk retourneren en er geldt 60 dagen geld-terug-garantie.

Snuggs heeft in ieder geval mijn menstruatie positief verandert en dat gun ik jou ook! Met mijn code FOODLIES krijg je t/m 29 maart 15% korting op snuggs.nl.

Mocht je toch nog twijfelen of vragen hebben? Stel ze gerust. 

P.S. De capaciteit van Snuggs is veel groter dan die van de andere merken op de markt. Het ene menstruatie ondergoed is het ander niet. Heb jij een ander merk gebruikt en ben je daar niet tevreden over? Geef dan Snuggs een kans.

Dit is een samenwerking met Snuggs.

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]