Dit is dé salade die je deze zomer bij je barbecue wilt serveren. Zelfs als je normaal niet zo dol bent op witlof, is de kans groot dat deze witlofsalade wel in de smaak gaat vallen. Heerlijk in combinatie met het zoete van de appel en rozijnen en het zoetzure van de augurk. Veel smaken bij elkaar, waardoor deze salade een echte smaakbom is!
Ook heerlijk als lunch. Serveer de salade dan met een (volkoren) afbakbroodje.
Ingrediënten
Voor 3-4 personen
- 3 stronken witlof
- 1 ½ appel
- 1 rode ui
- 125 gram augurken
- 150 gram cherrytomaten
- 15 gram bieslook
- 100 gram Milner 30+ Stuk Jong Belegen
- 100 gram rozijnen
Kerriedressing:
- 3 el Griekse yoghurt
- 2 el slasaus halfvol
- 1 el kerriemayonaise
- 1 tl kerriepoeder
- 1 ½ el agavesiroop
- Verse bieslook naar smaak
Zo maak je de witlofsalade
Stap 1 | Snijd de witlof in dunne reepjes en doe in een grote saladekom. Besprenkel met wat druppels citroensap om verkleuring tegen te gaan.
Stap 2 |Snijd de appel in blokjes. Snipper de rode ui en snijd de augurken in blokjes. Halveer de cherrytomaten en hak de bieslook fijn. Snijd de Milner 30+ Stuk Jong Belegen kaas in kleine blokjes.
Stap 3 |Meng alle ingrediënten voor de salade in de salade kom. Meng in een kleine kom de ingrediënten voor de dressing. Verdeel de dressing over de salade.
Heb je deze witlofsalade gemaakt? Vergeet dan niet het eindresultaat te delen op Instagram en @foodlies.nl te taggen.