Wortel havermoutpap

23 - 07 - 2020 | Ontbijt

Nu de herfst er aankomt, vervang ik mijn overnight oats weer door warme havermoutpap!  Mijn favoriet blijft nog steeds de wortel havermoutpap. De wortel overheerst zeker niet en zo krijg je gelijk wat extra groenten binnen. Ook geeft het je havermout wat meer volume. 

Dat wortels gezond zijn dat weten we waarschijnlijk allemaal. Wortels bevatten namelijk veel vitamines en mineralen. Zo bevat ze veel vitamine A die we nodig hebben voor onder andere de groei, huid, nagels, haar en onze ogen, maar daarnaast ook vitamine B en C en verschillende mineralen zoals kalium en ijzer en zijn ze een bron van vezels. Reden genoeg dus om wortel toe te voegen aan onze havermout. 

Havermout is een goede bron van koolhydraten en vezels. Daarnaast bevat het ook meer eiwitten en vetten dan andere granen. Maar ook havermout bevat heel wat vitamines en mineralen, wat je misschien niet snel verwacht. Zo zit er onder andere in veel mangaan, fosfor en magnesium in.

Met dit power ontbijt begin jij in ieder geval je dag vol energie en heb je gelijk al wat groenten en fruit binnen.


Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 80-90 gram havermout
  • ± 100 gram geraspte wortel
  • 400 – 500 ml sojadrink of halfvolle melk
  • snuf kaneel
  • snuf speculaaskruiden 
  • 2 el rozijnen
  • 1 banaan
  • Handje pecannoten
  • 1 á 2 tl pompoenpitten (optioneel)

Voeg er eventueel nog wat honing, agavesiroop op zoetstof naar smaak aan toe.


Zo maak je de wortel havermoutpap

Stap 1. Doe de havermout, wortel, melk, kaneel, speculaaskruiden en rozijnen in een pan en breng zachtjes aan de kook. 

Stap 2. Zodra het de havermoutpap begint te koken zet je het vuur wat lager en blijf je goed roeren tot de havermout de gewenste dikte heeft. Voeg nu eventueel de honing, agavesiroop of zoetstof toe en roer goed door.

Stap 3. Garneer de wortel havermoutpap met wat plakjes banaan, de pecannoten en eventueel nog wat pompoenpitten. 

Rooster de pecannoten en pompoenpitten kort aan in een droge pan voor meer smaak.


Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 406 kcal
  • 15 gram eiwitten
  • 48 gram koolhydraten
  • 7,3 gram vezels
  • 15 gram vet, waarvan verzadigd 2 gram

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 
Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Stress

Stress

n dit artikel lees je wat stress precies is en wat de gevolgen zijn van negatieve stress voor ons lichaam en brein.

Lees meer
Welke olie is gezond?

Welke olie is gezond?

Er is tegenwoordig in de supermarkt een enorm aanbod aan verschillende soorten olie. Maar welke olie is nou gezond om te gebruiken tijdens bakken?

Lees meer

Stay connected