Deze zalmcarpaccio is eens wat anders dan de klassieke rundercarpaccio. Tegenwoordig kun je rond de feestdagen kant-en-klare zalmcarpaccio in de supermarkt halen, maar het zelf maken is eigenlijk net zo makkelijk! Zo kun je het hele jaar door genieten van dit smaakvolle voorgerecht.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 el pijnboompitten
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- 300 gram gerookte zalm
- 50 gram Parmezaanse kaas flakes
- 2 el kappertjes
- Rucola naar smaak
- Yildriz Noorse mosterd dille saus naar smaak
Tip: met een kaasschaaf of dunschiller kun je mooie linten komkommer schaven. Zo ziet deze zalmcarpaccio er extra feestelijk uit.
Zo maak je de zalmcarpaccio
Stap 1 | Rooster de pijnboompitten in een pan. Schaaf linten van de komkommer.* Snijd de rode ui in fijne halve ringen.
Stap 2 |Verdeel de gerookte zalm over 4 borden. Garneer met de Parmezaanse kaas flakes, kappertjes, rucola, pijnboompitten, komkommer, rode ui en Yildriz mosterd dille saus.
*Je hebt waarschijnlijk niet de hele komkommer nodig. Stop met schaven wanneer de komkommer te sappig wordt. Dit is bij het vruchtvlees. Je kan de komkommer ook in dunne plakjes snijden als je dit makkelijker vindt.