Zoete aardappel- paprika soep met linzen

16 - 08 - 2020 | Lunch

Deze zoete aardappel-paprika soep is het ultieme comfortfood. Een romige, smaakvolle en gezonde vegetarische soep boordevol eiwitten, met pit. Heb jij al wel eens een soep gegeten met linzen?

De basis van deze linzen soep is van zoete aardappel en paprika. Een soep die lekker vult en daarnaast geven de zoete aardappel en paprika een lichtzoete twist aan de soep. Wat ik persoonlijk erg lekker vind. Op deze soep kun je het in ieder geval wel weer even volhouden.

Peulvruchten zoals linzen bevatten veel vezels en eiwitten en zijn een goed alternatief voor als je liever wat minder, of geen, vlees eet. Daarnaast zijn peulvruchten rijk aan koolhydraten, B-vitamines, ijzer, calcium en fosfor en verlagen ze het LDL-cholesterol. Wat helpt je bloedvaten gezond te houden. Door linzen toe te voegen aan je soep, maak je de soep een stuk voedzamer.

Gezond eten hoeft niet zo ingewikkeld te zijn en dat laat deze zoete aardappel- paprikasoep wel weer zien.

Ingrediënten

Voor 3-4 personen

  • 1 rode ui
  • 1/2 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram zoete aardappel
  • 2 (oranje) paprika’s
  • 3 takjes verse oregano
  • 1,5 blokje groentebouillon
  • 240 gram linzen uit blik
  • 40 gram pompoenpitten 

Optioneel

  • Naanbrood of volkorenbrood
  • 6 el sojaroom, kookroom light of crème fraîche 

Zo maak je de zoete aardappel – paprika soep

Stap 1. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui fijn en schil de zoete aardappel. Snijd de zoete aardappel en paprika’s in kleine blokjes. Ris de blaadjes oregano van de takjes. Snijd de peper fijn.

Stap 2. Verhit 2 el olijfolie in een soeppan en fruit de knoflook en rode ui 2 minuten. Voeg daarna de zoete aardappel en paprikablokjes toe en bak 5 minuten mee.

Stap 3. Voeg 750 ml water en het blokje groentebouillon toe en laat de zoete aardappel paprikasoep, afgedekt, 15-20 minuten zachtjes koken. Pureer vervolgens met een staafmixer tot een gladde soep. Is je soep te dik? Voeg er dan nog iets water aan toe.

Stap 4. Giet de linzen af en spoel schoon. Voeg de linzen toe aan de gepureerde soep en laat 2 minuten zachtjes meekoken, totdat ze iets warm zijn.  Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten totdat ze beginnen te poppen.

Stap 5. Verdeel de zoete aardappel-paprikasoep over de kommen en garneer met de pompoenpitten. Voeg eventueel nog wat sojaroom, kookroom light of crème fraîche toe. 


Paprika-zoete-aardappel-soep-foodlies

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 266 kcal
  • 5,6 gram vet, waarvan verzadigd 1,3
  • 10,4 gram eiwitten
  • 39,3 gram koolhydraten
  • 8,6 gram vezels
  • 0,64 gram zout

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 
Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Stress

Stress

n dit artikel lees je wat stress precies is en wat de gevolgen zijn van negatieve stress voor ons lichaam en brein.

Lees meer
Welke olie is gezond?

Welke olie is gezond?

Er is tegenwoordig in de supermarkt een enorm aanbod aan verschillende soorten olie. Maar welke olie is nou gezond om te gebruiken tijdens bakken?

Lees meer

Stay connected