Lisa Sprenkeler FoodLies

Hey, hoi!

Even voorstellen, mijn naam is Lisa (eigenaresse van FoodLies)

In 2016 begon ik FoodLies, met als doel om mijn recepten te delen met de buitenwereld. Al snel veranderde FoodLies in een platform waarin niet alleen recepten de hoofdrol spelen. Met mijn anti-dieet visie, een ruime kennis op het gebied van voeding en mijn eigen ervaring met een eetstoornis, help ik jou op weg. Ik help jou los te komen van de dieetcultuur en weer te leren vertrouwen op de signalen van je lichaam, zodat jij weer een gezonde relatie met voeding krijgt. Zonder eetregels, restricties en schuldgevoelens. Jij mag er zijn, ongeacht je gewicht!

Psst… Lies in FoodLies, staat gewoon voor mijn bijnaam. Maar joh, samen gaan we de leugens uit de voedingswereld tegen. Dus lees mijn naam, zoals je deze lezen wilt 😉

Het ontstaan van FoodLies

Jarenlang heb ik een verstoorde relatie gehad met voeding. Mijn omgeving was vaak op dieet, waardoor ik het gevoel kreeg dat ik dit ook moest doen. Dik was ik nooit, maar in de pubertijd kwamen er wel flink wat kilo’s bij. Het afvallen ging goed en ik haalde er voldoening uit. Dit samen met mijn perfectionisme heeft ervoor gezorgd dat ik op 15 jarige leeftijd een eetstoornis ontwikkelde.

Ik legde mezelf veel restricties op, ging bepaalde voedingsmiddelen schrappen uit mijn voedingspatroon en kreeg als snel schuldgevoelens over wat ik at. Ook bestempelde ik voeding als ‘ongezond’ en ‘gezond’. Een tussenweg was er simpelweg niet.

Door deze restricties, een uitgehongerd lichaam en obsessieve gedachten over eten, lagen eetbuien natuurlijk op de loer. Ik was er van overtuigd dat ik deze eetregels en restricties nodig had om gezond te zijn en niet aan te komen en raakte steeds verder verwikkeld in mijn eetstoornis. Later zag ik ook wel in dat een lager gewicht mij alles behalve gelukkig maakte.

Het is mij uiteindelijk gelukt om van mijn eetstoornis af te raken en weer een gezonde relatie met voeding te krijgen. Het heeft tijd gekost en ging met vallen en opstaan. 

Maar wat ben ik blij dat ik eindelijk vrijheid heb rondom eten. Een leven zonder restricties, schuldgevoelens en strijd om eten. En dat gun ik jou ook! Met mijn kennis en ervaring help ik jou weer een gezonde relatie met voeding te krijgen. Zonder dieet naar een gelukkige leefstijl.

Lisa Sprenkeler FoodLies

Hungry for more?

Zin in koffie, een mogelijke samenwerking bespreken of wil je gewoon even ‘hi’ zeggen? Neem vrijblijvend contact op.

0682152371

Hoofdstraat 83, 7011 AD Gaanderen (Let op adres veranderd binnenkort)

lisa@foodlies.nl