Intuïtief eten is een op wetenschappelijk onderbouwde anti-dieet benadering van eten die emotie, instinct en rationeel denken integreert
Terug naar het blog overzicht
Foodtalk
Altijd al wat willen leren over voeding? Met deze informatieve artikelen voorzie ik jou van betrouwbare informatie. Hiermee verbreed je jouw kennis, zodat je deze kunt toepassen op jouw huidige leefstijl.
Gevolgen van diëten
Dat ik geen voorstander ben van diëten, dat weet je misschien al, maar waarom eigenlijk?
Waarom ik geen voorstander ben van calorieën tellen
Het lijkt misschien wat onschuldig, het tellen van calorieën en/of macro’s, maar is dat ook zo?
De dieetcultuur
De zomer komt er weer aan. De hoogste tijd om aan onze bikini body te gaan werken. Even die paar “extra kilootjes” eraf! Oftewel: de tijd van het jaar waarin de dieetcultuur nog even extra toeslaat.
De (on)zin van BMI
Is het hebben van een hoger BMI schadelijk voor je gezondheid? En waarom vragen verzekeringsmaatschappijen naar je BMI?
Wanneer heb je een verstoorde relatie met eten?
Ben je de hele dag door bezig met eten. Bestempel je producten als ‘goed’ en ‘fout’ dan is de kans groot dat je een verstoorde relatie met eten hebt.
Hoe lees je een etiket?
Als je een etiket goed kunt lezen, kun je gemakkelijk en snel gezonde keuzes maken. Maar hoe lees je eigenlijk een etiket en waar moet je opletten?
10 principes van intuïtief eten
Intuïtief eten is een anti-dieet methode. De 10 principes helpen jou om weer een gezonde relatie met voeding te krijgen.
5 tips om goedkoper boodschappen te doen
Je kunt op verschillende manieren kosten besparen. Zo kun je veel geld besparen op onder andere je boodschappen.
Wanneer zijn supplementen nuttig?
De keuze aan supplementen is reuze. Maar wanneer zou je supplementen moeten gebruiken?
Wat zijn koolhydraten?
Waar de ene dieetgoeroe pleit voor ‘good carbs’ zweert de ander bij het vermijden van werkelijk iedere koolhydraat.
Wat zijn eiwitten?
Eiwit, ook wel proteïne genoemd, is één van de drie macronutriënten. Onder macronutriënten vallen; koolhydraten, vetten en eiwitten.