Ingrediënten
Voor 16 stuks
- 225 gram roomboter
- 300 gram lichtbruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 1 eidooier
- 250 gram (volkoren)bloem
- 150 gram witte chocolade kruidnoten
- Snuf zout
Zo maak je de Sinterklaas blondies
Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur. Voeg dit bij de lichtbruine basterdsuiker samen met een flinke snuf zout en meng het door elkaar met de mixer.
Stap 2. Voeg één voor één de eieren en eidooier toe en mix het geheel 3 minuten op hoge snelheid. Voeg de bloem toe en mix nog één keer op hoge snelheid totdat alles gemengd is.
Stap 3. Meng 100 gram kruidnoten door het beslag en stort het beslag in een met bakpapier bekleedde bakvorm (ik gebruikte een vorm van 20×20 cm).
Stap 4. Verdeel de overige kruidnoten over het beslag en bak 40 tot 45 minuten in de oven. Laat de blondie even afkoelen in de vorm en vervolgens volledig op een taartrooster voordat je hem aansnijdt.
Gemiddelde voedingswaarde
Daar letten we tijdens de feestdagen niet zo op. Geniet!