Van die dikke luchtige pannenkoekjes, ook wel American pancakes genoemd. Normaal niet echt voedzaam of gezond te noemen. Zoals je wellicht wel door hebt zit ik op m’n pannenkoeken tour en vind deze tot nu toe echt de allerlekkerste! Gezonde American pancakes van banaan, ei en havermout. Ja het kan echt voedzame American pancakes en die wil je proberen!
Of eigenlijk zijn het gewoon banaan havermout pannenkoekjes 2.0. Want je gebruikt bijna dezelfde ingrediënten. Alleen zorgen de kwark en het bakpoeder ervoor dat je van de fluffy pannenkoekjes krijgt. Ik topte deze gezonde American pancakes af met wat magere vanille kwark, vijgen, banaan en mijn zelfgemaakte granola.
Door banaan toe te voegen aan de pannenkoekjes heb je geen honing of andere zoetstof meer nodig. Tip: gebruik rijpe bananen, het liefst zo bruin mogelijk. Deze zijn namelijk veel zoeter. Ben je niet zo dol op banaan? Vervang dan de banaan door ongezoete appelmoes of ga voor deze volkoren American pancakes.
Ingrediënten
Voor 2 á 3 personen
- 120 gram havermout
- 2 bananen
- 2 eieren
- 1 tl speculaaskruiden
- 100 gram kwark naar keuze
- 1 tl bakpoeder
Zo maak je de American pancakes met banaan
Stap 1. Doe alle ingrediënten in een blender/keukenmachine en meng tot een glad beslag.
Stap 2. Verhit wat olie in een pan en bak ongeveer 10 pancakes van het beslag. Tip, schep met een ijslepel het beslag in de pan, zo krijg je ongeveer allemaal gelijke pannenkoekjes. Zodra er luchtbelletjes in het beslag komen, kun je ze omdraaien.
Stap 3. Herhaal tot het beslag op is en top af met je favoriete toppings! Ik koos voor voor kwark, banaan, vijg en granola.