American pancakes met banaan

23 - 07 - 2020 | Ontbijt

Van die dikke luchtige pannenkoekjes, ook wel American pancakes genoemd. Normaal niet echt voedzaam of gezond te noemen. Zoals je wellicht wel door hebt zit ik op m’n pannenkoeken tour en vind deze tot nu toe echt de allerlekkerste! Gezonde American pancakes van banaan, ei en havermout. Ja het kan echt voedzame American pancakes en die wil je proberen! 

Of eigenlijk zijn het gewoon banaan havermout pannenkoekjes 2.0. Want je gebruikt bijna dezelfde ingrediënten. Alleen zorgen de kwark en het bakpoeder ervoor dat je van de fluffy pannenkoekjes krijgt. Ik topte deze gezonde American pancakes af met wat magere vanille kwark, vijgen, banaan en mijn zelfgemaakte granola

Door banaan toe te voegen aan de pannenkoekjes heb je geen honing of andere zoetstof meer nodig. Tip: gebruik rijpe bananen, het liefst zo bruin mogelijk. Deze zijn namelijk veel zoeter. Ben je niet zo dol op banaan? Vervang dan de banaan door ongezoete appelmoes of ga voor deze volkoren American pancakes


Ingrediënten

Voor 2 á 3 personen

  • 120 gram havermout
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 100 gram kwark naar keuze
  • 1 tl bakpoeder

Zo maak je de American pancakes met banaan

Stap 1. Doe alle ingrediënten in een blender/keukenmachine en meng tot een glad beslag. 

Stap 2. Verhit wat olie in een pan en bak ongeveer 10 pancakes van het beslag. Tip, schep met een ijslepel het beslag in de pan, zo krijg je ongeveer allemaal gelijke pannenkoekjes. Zodra er luchtbelletjes in het beslag komen, kun je ze omdraaien. 

Stap 3. Herhaal tot het beslag op is en top af met je favoriete toppings! Ik koos voor voor kwark, banaan, vijg en granola.


Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]