Appel pannenkoeken

2 - 02 - 2021 | Ontbijt

Al regelmatig maakte ik deze gezonde appel pannenkoeken en deelde ik ze in mijn story. Er was ontzettend veel vraag naar het recept en dat snap ik, want ze zijn ontzettend lekker. Ik ontbijt er inmiddels wekelijks mee. Het fijne is dat je met dit ontbijt gelijk een portie fruit binnenkrijgt. Door gebruikt te maken van volkorenmeel bevatten ze ook nog eens veel vezels. Een voedzame start van de dag.

Je kunt gerust een extra portie maken en bewaren in de koelkast of diepvries voor later in de week! Alleen ben ik bang dat ze het einde van de week niet halen en dat je ze het liefst iedere dag wil eten.

Vanaf deze maand maakt Sanne van Food by Sann maandelijks een recept voor op de website.  Door haar glutenallergie, lactose en glucose intolerantie maakt ze voornamelijk gluten,- en lactosevrije recepten. Met haar recepten probeert ze mensen te inspireren en te laten zien dat je ondanks beperkingen in je voeding nog steeds lekker en voedzaam kunt eten. Ze ontwikkelt dan voor FoodLies ook voornamelijk glutenvrije recepten.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 appels
  • 40 gram havermeel (of volkoren speltmeel of volkoren tarwemeel)
  • 40 gram eiwitpoeder (of 20 gram extra meel)
  • 200 ml ongezoete amandelmelk of halfvolle melk
  • 2 tl kaneel
  • 1 klein beetje olie of bakspray

Optioneel: yoghurt als topping met nog wat extra appel, kaneel en blauwe bessen

Zo maak je de appel pannenkoekjes

Stap 1. Schil de appel en verwijder het klokhuis en snijd de appel in schijfjes.

Stap 2. Meng in een kom de melk, het meel en het eiwitpoeder. 

Stap 3. Verhit een beetje olie of bakspray in de pan. Je kunt op twee manieren de appel pannenkoekjes bakken. Je dipt de appel in het beslag en bak het pannenkoekje vervolgens in de pan. Of je doet een beetje beslag in de pan en legt hier het appelschijfje in. 

Stap 4. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin. Optioneel kun je ze nog aftoppen met wat yoghurt en fruit

Dit recept is gemaakt door gastblogger Sanne van @foodbysann

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]