Een Dutch baby is een pannenkoek, maar dan luchtiger en uit de oven. Je gebruikt hiervoor wel het zelfde recept als pannenkoeken beslag. Pannenkoeken beslag is normaal gesproken niet echt voedzaam, maar ik heb voor jullie een gezonde variant gemaakt op de Dutch baby, met meer vezels en gezonde toppings.
Het perfecte ontbijt om in het weekend de dag mee te beginnen of op een doordeweekse vrije dag, wanneer het jou uitkomt! Voor dit recept heb je wel een gietijzeren pan nodig, anders gaat het helaas niet lukken.
Ik bestelde hem op Bol.com, mocht je hem nog niet in huis hebben! Voor dit recept kun je een gietijzeren pan van 15-17 cm gebruiken, dan haal je twee pannenkoeken uit het beslag en als je een grotere pan gebruikt is dat ook geen probleem, dan haal je er gewoon één grote uit.
Ingrediënten
Voor 1 persoon
- 1 ei
- 70 ml soja melk of halfvolle melk
- 45 gram volkoren (spelt)meel of speltbloem
- snufje zout
- 1 tl kaneel
- 3 gram roomboter
Toppings:
- 2 el magere kwark of soja yoghurt
- handje frambozen
- handje blauwe bes
- 1 el pistache noten
Zo maak je de Dutch baby pancake
Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de gietijzeren pan er alvast in. Meng in een kom het ei, sojamelk, speltmeel/bloem, kaneel en een snufje zout met een garde tot een glad beslag zonder klontjes.
Stap 2. Haal de gietijzeren pan uit de oven, let op hij is heet. Laat een klontje boter smelten in de pan en giet als de boter gesmolten is het beslag erin.
Stap 3. Laat de Dutch baby pancake 15-20 minuten in de oven gaar worden. Doe tussendoor niet de oven open, dan zakt hij namelijk in.
Stap 4. Rooster ondertussen de pistachenoten in een droge koekenpan 1 á 2 minuten op hoog vuur.
Stap 5. Garneer de Dutch baby pancake met de kwark, pistachenoten en het fruit.