Deze gezonde wafels met havermout zijn erg simpel om te maken en onwijs lekker. Daarnaast heb je niet veel tijd nodig om deze havermoutwafels op tafel te zetten en is het een feestje om je ochtend mee te beginnen. Met slechts 5 ingrediënten heb je deze wafels met havermout al gemaakt. Grote kans dat je zelfs alle ingrediënten gewoon in huis hebt staan.
Heb je geen wafelijzer? Geen probleem, bak er dan havermout pannenkoekjes van. Heb je doordeweeks niet zoveel tijd om rustig te ontbijten? Bak dan in het weekend alvast de wafels en bewaar ze in de koelkast of diepvries zodat je altijd een gezond en voedzaam ontbijt achter de hand hebt. Want wie wil er de dag nou niet beginnen met wafels?
Serveer de wafels met wat magere kwark en fruit en het lijkt net of je een hap neemt van een gebakje. Dat gezond eten niet saai of vies hoeft te zijn, dat wil ik jou laten zien met mijn recepten. Gezond eten is namelijk een feestje en dat bewijzen deze wafels van havermout wel weer.
Heb je geen havermeel, maar wel havermout in huis? Doe dan de havermout even in een keukenmachine of blender en maal het fijn. Je kunt eventueel ook kiezen voor volkoren speltmeel of volkoren tarwemeel mocht je geen havermeel in huis hebben.
Benieuwd naar het recept voor deze makkelijke, lekkere en gezonde havermoutwafels? Scroll dan vooral verder en laat je verrassen.
Deze havermoutwafels zijn:
- Glutenvrij
- Lactosevrij
Ingrediënten
Voor 6-8 wafels
- 130 gram havermeel
- 100 – 120 ml (soja)melk
- 2 eieren
- 1 tl bakpoeder
- Snuf kaneel
Zo maak je de wafels
Stap 1. Mix de (soja)melk en de eieren met een garde. Voeg vervolgens de havermeel, het bakpoeder en de kaneel toe en klop tot een glad beslag.
Stap 2. Vet het wafelijzer in met voldoende bakspray of olie en verwarm het wafelijzer. Verdeel twee eetlepels van het beslag over het wafelijzer per wafel. Bak de havermoutwafels aan beide kanten goudbruin. Ga door totdat het beslag op is.
Stap 3. Garneer de havermoutwafels met wat magere kwark en fruit. Ik koos voor passievrucht, blauwe bes en frambozen.
Gemiddelde voedingswaarde
Per portie (exclusief toppings)
- 215 kcal
- 6,5 gram vet, waarvan verzadigd 1,5 gram
- 10,3 gram eiwitten
- 27 gram koolhydraten
- 3,4 gram vezels