Ingrediënten
Voor 2 personen
- 1/2 rode peper
- 2 bosuien
- 2 tenen knoflook
- 150 gram broccoli
- 400 gram spinazie
- Snuf komijn, peper zout
- 200 gram doperwten
- scheut ongezoete melk
- 4 eieren
- 2 schijfjes geitenkaas of 50 gram feta
- hand veldsla
Serveer je de shakshuka als avondmaaltijd? Voeg er dan een volkoren pitabroodje aan toe.
Zo maak je de groene shakshuka
Stap 1. Snijd de rode peper fijn en de bosui in dunne ringen. Pers of snijd de knoflook en snijd de broccoli roosjes heel fijn.
Stap 2. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan met deksel en fruit de peper, knoflook en bosui 1-2 minuten aan. Bak vervolgens de broccoli 2 minuten mee.
Stap 3. Voeg nu hand voor hand de spinazie toe en ga door totdat het geslonken is. Breng het geheel op smaak met wat komijnpoeder, peper en een snuf zout.
Stap 4. Voeg de doperwten en een flinke scheut melk toe en roer goed door. Maak vervolgens twee kuiltjes in de spinazie en breek de eieren hierboven open. Doe de deksel op de pan en laat de eieren in 6-8 minuten stollen.
Stap 5. Brokkel de geitenkaas fijn en verdeel tenslotte over de shakshuka heen. Serveer met wat veldsla.

Gemiddelde voedingswaarde
Per portie
- 345 kcal
- 15 gram vet, waarvan verzadigd 5 gram
- 30 gram eiwitten
- 17 gram koolhydraten
- 12 gram vezels