Menstruatie ondergoed van Snuggs

17 - 10 - 2022 | Voeding

Menstruatie ondergoed je ziet het tegenwoordig overal voorbij komen. Ik testte de afgelopen maanden het menstruatie ondergoed van Snuggs en deel in dit artikel mijn ervaring. Ook geef ik antwoord op de meest gestelde vragen.


Wat is menstruatie ondergoed?

Menstruatie ondergoed is speciaal ondergoed dat je kunt dragen tijdens de menstruatie. Het ziet er uit en voelt hetzelfde als normaal ondergoed. Snuggs menstruatie ondergoed bestaat uit drie verschillende lagen. 

1. Sneldrogende absorberende laag

Deze laag neemt het vocht snel op en vernietigt 99% van de bacteriën door een antibacteriële laag. 

2. Sterk absorberende laag

Dit is de middelste laag en deze is dun en niet volumineus. Het is gemaakt van materiaal dat effectief vocht op neemt, waardoor het geschikt is voor zowel een lichte als een heftigere menstruatie. 

3. Ondoordringbare laag

Dit is de hygiënische laag die de geurtjes absorbeert en heeft een capaciteit van maximaal drie reguliere maandverbanden.

Door het dragen van menstruatie ondergoed hoef je tijdens je menstruatie dus geen maandverband of tampons meer te gebruiken. Dit scheelt niet alleen veel geld, het is ook nog eens een stuk duurzamer, aangezien je geen afval produceert.

Het menstruatie ondergoed van Snuggs kun je zo’n 8-12 uur dragen, zonder door te lekken. Je spoelt het na gebruik uit onder de koude kraan en vervolgens kun je het wassen in de wasmachine. Daarna laat je het ondergoed drogen en is het weer klaar voor gebruik.


Wat is mijn ervaring met Snuggs

Allereerst vind ik het belangrijk om bij samenwerkingen een proefperiode te hebben om het product zo goed mogelijk te testen. Voor snuggs heb ik een proefperiode van 6 maanden gehad. Wat dus betekent dat ik het 6 menstruaties lang heb getest om ze een eerlijk mogelijke review te schrijven.

Ik heb zelf geruime tijd het menstruatie ondergoed van Snuggs mogen testen en na de eerste keer kon ik al niet meer zonder. Het maakt mijn menstruatie een stuk comfortabeler. Je hoeft namelijk niet meer bang te zijn om door te lekken en het zit gewoon veel fijner dan maandverband of tampons. 

Ik gebruik zelf de volgende modellen: Brazilian, Classic medium flow & Classic heavy in maat S. Zelf heb ik 6 stuks, aangezien ik 3 net te weinig vond. Je hebt er namelijk al 2 per dag nodig. Met 6 stuks kom je wat mij betreft goed uit. Mocht je twijfelen tussen twee maten? Bestel dan de grootste maat. Vragen

Nu zat ik in het begin met een aantal vragen en daarom heb ik via Instagram een vraag sticker geplaatst om jullie vragen te beantwoorden. Hieronder beantwoord ik de meest gestelde vragen:


Hoe lang kun je het menstruatie ondergoed dragen?

Afhankelijk van hoe hevig je menstruatie is kun je één onderbroek 8-12 uur dragen. Zelf gebruik ik er altijd 2 per dag. Enkel op dag 1 en dag 2 heb ik last van een wat hevige menstruatie, maar dan kom ik vaak nog uit met 2 onderbroeken per dag. Op de hevige dagen heb ik zelf genoeg aan de Classic heavy flow. Mocht je echt heel heftig menstrueren dan raad ik je het model ‘Hugger’ aan. Deze staat gelijk aan 4 maandverbanden of 4 tampons. Daarnaast hebben ze speciaal voor de nacht nog een nachtmodel.


Hoe zit het met de geur?

In het begin was ik bang dat het erg ging ruiken, aangezien je een onderbroek langer aan hebt gedurende de dag. Deze angst is echter nergens voor nodig. De geurtjes worden namelijk door de verschillende lagen geabsorbeerd waardoor er geen nare geurtjes ontstaan. Zelfs niet na 8 uur.


Is het ook geschikt voor meisjes die net beginnen met hun menstruatie?

Juist! Ik wou dat dit bestond toen ik voor het eerst menstrueerde. Wat had dat veel bezoekjes aan het toilet gescheeld in de pauzes. En het hand mijn angst om door te lekken ook zeker weggenomen! Vooral in het begin van mijn menstruatie was ik hier vaak onzeker over, aangezien ik toen nog hevig menstrueerde.


Hoe was je het menstruatie ondergoed?

Goede vraag! Je spoelt na het dragen het ondergoed uit onder de koude kraan. Dit kan onder de douche of in de wasbak. Daarna was je het op 40 °C in de wasmachine en laat je het drogen. Je hoeft het ondergoed niet apart te wassen. Dit kan gewoon bij de andere was in. Het zwarte ondergoed kan dus bijvoorbeeld gewoon bij de zwarte was in. Ga geen zwart ondergoed bij de witte was in doen, maar dat spreekt voor zich.


Gaat het niet irriteren?

Dit is een van de voornaamste redenen dat ik ja heb gezegd tegen deze samenwerking. Voorheen droeg ik voornamelijk maandverband, wat bij mij altijd erg ging irriteren en schuren. Sinds ik het menstruatie ondergoed van Snuggs draag (nu 6 maanden) heb ik hier geen last van gehad. Zorg wel dat je ze niet te klein besteld. Twijfel je tussen twee maten? Neem dan de grootste.


Nadelen

Ik vind het bij een samenwerking ook altijd belangrijk om de eventuele nadelen te noemen. Echter heb ik deze oprecht niet. Misschien enkel dat het wat duurder in aanschaf is, maar je kunt er ook enorm lang mee door. En wat dacht je van de maandelijkse kosten aan maandverband & tampons. Tel dat maar eens bij elkaar op!


Ik gun iedereen het gemak van Snuggs, dus als je het ook wilt proberen, hier is mijn kortingscode: FOODLIES (15% korting). Deze code is geldig van 13 oktober – 31 oktober. 

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]