Ben je op zoek naar een smakelijk en voedzaam gerecht dat gemakkelijk te maken is? Dan zijn deze Turkse broodjes met kip, spinazie en hummus precies wat je nodig hebt! Dit recept combineert de heerlijke smaken van gegrilde kip, verse groenten en romige hummus op een knapperig Turks broodje.
Het resultaat is een verrukkelijke & voedzame maaltijd boordevol smaak. Of je nu een heerlijke lunch wilt bereiden of een snel diner wilt serveren, deze broodjes zullen zeker in de smaak vallen. Zelfs bij de kids!
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 2 mini Turkse broodjes*
- 1 teen knoflook
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 300 gram spinazie
- 200 gram pulled chicken of kipdijfiletreepjes kebab
- 1 tomaat
- 75 gram witte kaas
- 100 gram hummus naturel
Optioneel:
- ±8 zwarte olijven
- Sesamzaadjes naar smaak
*Je kunt ook voor volkoren pita’s of broodjes kiezen. Wat jij het lekkerst vindt.
Zo maak je de broodjes
Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de Turkse broodjes volgens de verpakking. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en de paprika in reepjes.
Stap 2 . Verhit ½ el olijfolie in een koekenpan. Fruit de knoflook 1 minuut. Bak de paprikareepjes ± 5 minuten. Voeg daarna hand voor hand de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.**
Stap 3. Verhit 1 el olijfolie in een andere koekenpan en bak de pulled chicken of kipdijfiletreepjes kebab zoals aangegeven op de verpakking. Voeg ook de uien toe. Snijd ondertussen de tomaat in plakjes en verkruimel de witte kaas. Gebruik je ook olijven? Halveer deze dan even.
Stap 4. Snijd de broodjes open. Besmeer met de hummus en beleg met de tomaat. Verdeel vervolgens het spinazie-paprikamengsel eroverheen en de kip met ui. Garneer met de witte kaas, zwarte olijven en sesamzaadjes.
**Er komt veel vocht vrij van de spinazie. Doe het geheel in een vergiet en druk met de achterkant van de lepel het vocht eruit.
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet dan niet het resultaat te delen op Instagram en @foodlies.nl te taggen!