Wat zijn mijn werkzaamheden?

16 - 06 - 2021 | Voeding

Ik krijg vaak de vraag wat ik allemaal qua werkzaamheden doe. Die vraag snap ik heel goed, want soms vind ik het zelf nog lastig uitleggen wat ik zoal doe. Mijn werkzaamheden zijn namelijk erg variërend. Van recepten maken, tot online cursussen ontwikkelen en van fotograferen tot aan vrouwen coachen. In deze blogpost ga ik jullie er meer over vertellen.


Waar werk ik?

Laten we daar maar eens eerst mee beginnen. Ik werk bijna altijd vanuit huis. De keukentafel gebruik ik als mijn bureau. Ook breng ik regelmatig wat uren door aan het aanrecht om de lekkerste recepten te koken. Ik fotografeer altijd in de woonkamer. Daar hebben wij namelijk grote ramen, waardoor er veel licht naar binnen valt.


Zodra de zon begint te schijnen neem ik mijn laptop mee naar buiten om daar te gaan werken. Ik vind het heerlijk om buiten te werken, maar ik vind het ook fijn om soms in een koffietentje of bij mijn zus op kantoor te werken. Door het corona-virus heb ik voornamelijk thuis gewerkt, maar wat ben ik blij dat we vanaf nu weer vaker buiten de deur aan het werk kunnen. Een andere omgeving zorgt voor meer inspiratie en een betere focus, tenminste dat merk ik bij mij! 

Mijn droom is om ooit een eigen kantoor te hebben. Vanuit huis werken heeft zo zijn voordelen, maar ook zeker zijn nadelen. Mocht dit ooit zo ver zijn, dan ga ik dat natuurlijk met jullie delen.


Werkzaamheden

Nu jullie weten waar ik werk, is het tijd om te vertellen welke werkzaamheden ik zoal uitvoer. Hieronder heb ik het even kort samengevat:

  • Content creator
  • Food fotograaf & recept ontwikkelaar
  • Coach
  • Recept consultant

Content creator

Als content creator werk ik samen met bedrijven die dezelfde missie hebben als ik: vrouwen helpen naar een gezonde relatie met voeding en zichzelf. Als content creator ontwikkel ik zowel content voor op mijn eigen Instagram account als content voor bedrijven. Zo ontwikkel ik bijvoorbeeld recepten voor op de website van Hero. De samenwerkingen die ik heb gaan niet alleen over voeding. Ik werk namelijk ook samen met bedrijven die ervoor zorgen dat ik mijn werkzaamheden beter kan uitvoeren. Dit kunnen bijvoorbeeld nieuwe apparaten voor in de keuken zijn, maar ook programma’s voor op mijn laptop.

Zo werk ik momenteel ook samen met Coolblue. Via hen heb ik het Microsoft 365 Personal pakket ontvangen. Op dit moment test ik alle programma’s van het pakket uit, waaronder het programma OneDrive. Je kunt dit programma op maar liefst 5 verschillende apparaten installeren met een opslag van 1 TB. Ik vind dit ideaal. Zo heb ik namelijk altijd en overal toegang tot mijn bestanden. 

En dat is wel zo fijn, want je herkent het vast wel. Dan ben je een keer niet aan het werk en krijg je opeens de tofste ideeën in je hoofd. Zeg me dat ik hier niet de enige in ben! Wat ben ik dan ook blij dat ik d.m.v. OneDrive altijd en overal bij mijn bestanden kan komen, waar ik ook ben. Of ik nou in de trein zit, aan het wandelen ben of ergens zit te wachten. Ik heb altijd de mogelijkheid om iets aan te passen of mijn ideeën op papier te zetten. 


Foodfotograaf en receptontwikkelaar

Als foodfotograaf en receptontwikkelaar doe ik regelmatig de fotografie voor verschillende kookboeken en ontwikkel ik ook vaak de recepten. Zo heb ik in samenwerking met Mepal mijn eigen receptenboek ontwikkelt en zie je in 5 receptenboeken mijn foto’s shinen. Ook doe ik de receptontwikkeling en fotografie voor verschillende bedrijven, zodat zij op hun website regelmatig nieuwe recepten kunnen publiceren. Ik vind dit zo leuk om te doen. In receptontwikkeling en fotografie kan ik namelijk al mijn creativiteit kwijt. Dit maakt mijn werk dan ook zo variërend. De ene dag breng ik de hele dag door in de keuken en de andere dag zit ik de hele dag achter mijn laptop te werken. 


Coach

Als voedingsdeskundige coach ik vrouwen die een gezonde relatie met voeding en zichzelf willen. Dit doe ik doormiddel van online coaching. Binnenkort ga ik starten met mijn eigen cursus, zodat ik nog veel meer vrouwen kan helpen. Mijn doel is dan ook om zoveel mogelijk vrouwen uit de dieetcultuur te krijgen, zodat ze weer met een goed gevoel kunnen genieten van voeding en van hun lichaam. 

Mijn kennis deel ik ook regelmatig op Instagram, omdat ik met dit platform veel mensen tegelijk kan inspireren. 


Recept consultant

Je vraagt je misschien af, wat is dat nou weer? Als recept consultant test ik recepten voordat ze gepubliceerd worden. Dit doe ik voor onder andere HelloFresh. De recepten die je in de boxen tegenkomt, zijn voor een groot deel door mij getest en voorzien van feedback. 

Bij al deze werkzaamheden staat een ding centraal, namelijk voeding! Hierdoor worden alle werkzaamheden met elkaar verbonden en lopen ze ook regelmatig in elkaar over.

Mocht je nog vragen hebben over mijn werkzaamheden? Stel ze gerust!  

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Hoe lees je een etiket?

Hoe lees je een etiket?

Als je een etiket goed kunt lezen, kun je gemakkelijk en snel gezonde keuzes maken. Maar hoe lees je eigenlijk een etiket en waar moet je opletten?

Lees meer

Stay connected

Pin It on Pinterest