Deze ontbijttaartjes hebben alle ingrediënten voor een perfecte start van de dag, namelijk: chocolade, koffie en stroopwafel. Een heerlijke zachte en luchtige structuur om de dag goed mee te beginnen.
Ingrediënten
Voor 2 taartjes
- 40 gram havermeel
- 50 gram amandelmeel
- 15 gram cacaopoeder
- 2 eieren
- 150 gram Optimel Kwark Limited Edition Moccachino
- 30 gram zoetmiddel
- 2 tl vanille aroma
- 2 tl bakpoeder
- 4 mini stroopwafels
- 2 blokjes pure chocolade
Zo maak je de ontbijttaartjes
Stap 1. Verwarm de oven voor op 165 graden. Vet de springvormpjes in met wat olie of gebruik bakpapier.
Stap 2. Meng in een kom het havermeel, het amandelmeel en de cacaopoeder. Roer hier de eieren, Optimel Kwark Limited Edition Moccachino, zoetmiddel, vanille aroma en het bakpoeder doorheen.
Stap 3. Snijd de stroopwafels in stukjes. Meng de helft door het beslag. Verdeel de helft van het beslag over de springvormpjes en leg het blokje chocolade in het midden. Verdeel de rest van het beslag eroverheen en garneer tenslotte met de overige stroopwafelstukjes.
Stap 4. Bak de taartjes ongeveer 25 á 35 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de taartjes gaar zijn.
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet dan niet om het resultaat te delen op Instagram en @foodlies.nl te taggen. Ik kijk uit naar jullie creaties.