Deze gezonde krieltjes kapsalon met zelfgemaakte knoflooksaus moet je proberen. Hier in huis is het een echte favoriet. Makkelijk en snel te maken.
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 450 gram mini krieltjes
- 200 gram kipdijfiletreepjes
- 2 tl Euroma Turkse shoarmakruiden of Verstegen Original traditional blend voor kip
- 50 gram geraspte 30+ kaas
- 150 gram fijne ijsbergsla
- 10 cherrytomaten
- 150 gram komkommer
- 1 rode ui
Knoflooksaus
- 1 teen knoflook geperst
- 125 gram halfvolle yoghurt of Griekse yoghurt
- 2 el mayonaise
- 1 tl citroensap
- Verse bieslook fijngesneden
Zo maak je de krieltjes kapsalon
Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de krieltjes met 1 el olijfolie. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25-30 minuten in de oven. Heb je een airfryer? Bereid dan de krieltjes hierin.
Stap 2. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan en bak de kipdijfiletreepjes in 6-8 minuten gaar. Breng op smaak met de kruiden.
Stap 3. Snijd de cherrytomaten in kwarten en de komkommer in halve maantjes. Snijd de rode ui in dunne ringen.
Stap 4. Verdeel de helft van de sla en groenten over een ovenschaal en schep daar de krieltjes en kip overheen. Verdeel vervolgens de kaas eroverheen en daarbovenop de rest van de groenten. Zet de ovenschaal ±10 minuten in de oven.
Stap 5. Meng ondertussen de ingrediënten voor de knoflooksaus. Garneer de kapsalon met de saus en geniet maar.
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet dan niet om het resultaat te delen op Instagram en @foodlies.nl te taggen.