Dol op gnocchi en vis? Dan is dit recept echt iets voor jou! Deze pesto gnocchi met Dutch yellowtail en zelfgemaakte kruidenkorst wil je proberen. Via Crisp bestelde ik de Dutch Yellowtail en het is zoveel smaakvoller dan andere witte vis soorten. Deze vis komt uit Zeeland en wordt aanbevolen als ‘groene keuze’ op de viswijzer.
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 15 gram havermout
- 10 gram panko
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 2 Dutch Yellowtail Belly*
- 300 gram gnocchi
- 250 gram paddenstoelenmix of kastanje champignons
- ¾ courgette
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 2 el groene pesto
Zo maak je de pesto gnocchi
Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom de havermout, panko, Italiaanse kruiden en 1 el olijfolie. Dep de vis droog en leg in een ingevette ovenschaal. Verdeel het havermout mengsel over de vis en druk goed aan. Bak 15-20 minuten in de oven of totdat de korst goudbruin kleurt.
Stap 2. Meng de gnocchi met 1 el olijfolie en bak mee in de oven. Heb je een airfryer? Doe dan de gnocchi in de airfryer. Schep af en toe om.
Stap 3. Snijd de paddenstoelen grof. Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne plakjes. Snipper de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan. Fruit de knoflook en ui 1-2 minuten. Voeg de overige groenten toe en bak in 6-8 minuten gaar.
Stap 4. Voeg de pesto toe aan de pan met groenten en roer goed door. Voeg vervolgens ook de gnocchi toe en meng het geheel goed. Schep de vis erbovenop en genieten maar.
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet dan niet om het resultaat te delen op Instagram en @foodlies.nl te taggen. Ik kijk uit naar jullie creaties.