Koffie en havermout, wat mij betreft de ingrediënten om je ochtend goed te beginnen. Dus combineerde ik deze twee en maakte ik deze heerlijke koffie overnight oats met de nieuwe moccachino kwark van Optimel. De koffie kwark van Optimel vind ik nog steeds het lekkerste, maar helaas is deze uit het assortiment. Gelukkig lijkt de moccachino variant er qua smaak aardig op. Vooral verwerkt in dit ontbijt.
Dol op havermout als ontbijt? Probeer dan deze havermoutpap met courgette of deze havermoutpap met appel ook eens.
Ingrediënten
1 persoon
- 40 gram havermout
- 5 gram chiazaad
- 125 ml halfvolle melk
- 1 tl vanille aroma
- 3 á 4 el Optimel Kwark Limited Edition Moccachino
- 1 tl cacaopoeder
- 1 mini stroopwafel
Optioneel
- hand frambozen en blauwe bessen
Zo maak je de koffie overnight oats
Stap 1. Meng in een kom de havermout, chiazaad, halfvolle melk, vanille aroma en cacaopoeder. Dek af en zet een nachtje in de koelkast.
Stap 2. Haal de overnight oats uit de koelkast. Meng door de helft van de overnight oats de Moccachino kwark.* Schep dit in een schaaltje. Hak de stroopwafel in grove stukjes. Verdeel de rest van de overnight oats eroverheen en garneer met de stroopwafel stukjes en eventueel het fruit.
*Je kunt ook gewoon de hele hoeveelheid overnight oats erdoorheen mengen. Je krijg dan alleen geen laagjes, maar de smaak wordt er niet minder om.
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet dan niet om het resultaat te delen op Instagram en @foodlies.nl te taggen. Ik kijk uit naar jullie creaties.