Wentelteefjes, wie heeft ze vroeger bij oma en opa niet gegeten? Ik ben er dol op! Een lekker warm en voedzaam ontbijt. Vooral wanneer je kiest voor volkorenbrood. Volkorenbrood bevat namelijk veel vezels. Deze vezels zorgen voor een verzadigend gevoel. Waardoor je er weer even tegenaan kunt.
Wat zijn wentelteefjes?
Wentelteefjes is een zoet brood gerecht wat vaak wordt gemaakt van oud brood. Het is niet alleen in Nederland een populair ontbijt gerecht, maar ook in andere delen van Europa en Noord-Amerika. Het is dan ook te vergelijken met de bekende French toast. De sneden (volkoren)brood worden geweekt in een mengsel van halfvolle melk, eieren en kaneel. Vervolgens worden de sneden gebakken.
Daarna kun je de wentelteefjes garneren met bijvoorbeeld suiker en/of kaneel. Wil je een gezonde variant op tafel zetten? Dan kun je de wentelteefjes garneren met bijvoorbeeld: kwark, Hüttenkäse, fruit of noten.
Dit keer maakte ik gezondere wentelteefjes met onder andere Hüttenkäse, frambozen en pecannoten. Houd je meer van appel? Probeer dan eens deze appeltaart wentelteefjes. Liever vegan wentelteefjes? Probeer dan eens deze vegan wentelteefjes met frambozen van Zonderzooi.
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 4 sneden volkorenbrood
- 200 ml halfvolle melk of soja drink
- 1 ei
- 1 tl kaneel
- 8 el Hüttenkäse + 1 tl vanille aroma
- 125 gram frambozen
- 20 gram pecannoten (optioneel)
Zo maak je de volkoren wentelteefjes
Stap 1. Meng in een diep bord de melk, ei en kaneel. Roer met een garde of vork tot een glad mengsel. Verhit een klontje boter of wat zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Stap 2. Doop de sneden brood door het ei-melk mengsel. Leg in de pan en bak aan beide kanten goudbruin. Meng ondertussen de Hüttenkäse met de vanille aroma.
Stap 3. Haal de wentelteefjes uit de pan en leg op een bord. Garneer met de vanille Hüttenkäse, frambozen en pecannoten.