Zalmcarpaccio

3 - 01 - 2023 | Feestdagen, Hartige snacks, Lunch, Salades

Deze zalmcarpaccio is eens wat anders dan de klassieke rundercarpaccio. Tegenwoordig kun je rond de feestdagen kant-en-klare zalmcarpaccio in de supermarkt halen, maar het zelf maken is eigenlijk net zo makkelijk! Zo kun je het hele jaar door genieten van dit smaakvolle voorgerecht.


Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 el pijnboompitten
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 300 gram gerookte zalm
  • 50 gram Parmezaanse kaas flakes
  • 2 el kappertjes
  • Rucola naar smaak
  • Yildriz Noorse mosterd dille saus naar smaak

Tip: met een kaasschaaf of dunschiller kun je mooie linten komkommer schaven. Zo ziet deze zalmcarpaccio er extra feestelijk uit.


Zo maak je de zalmcarpaccio

Stap 1 | Rooster de pijnboompitten in een pan. Schaaf linten van de komkommer.* Snijd de rode ui in fijne halve ringen.

Stap 2 |Verdeel de gerookte zalm over 4 borden. Garneer met de Parmezaanse kaas flakes, kappertjes, rucola, pijnboompitten, komkommer, rode ui en Yildriz mosterd dille saus.

*Je hebt waarschijnlijk niet de hele komkommer nodig. Stop met schaven wanneer de komkommer te sappig wordt. Dit is bij het vruchtvlees. Je kan de komkommer ook in dunne plakjes snijden als je dit makkelijker vindt.

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]