Appeltaart toast

16 - 02 - 2021 | Ontbijt, Zoete snacks

Soms is het best lastig om gezond en verantwoord zoet broodbeleg te vinden. Je komt al snel op producten met veel suiker, zonder! Sanne van @foodbysann maakte weer een heerlijk recept voor op de website. Deze gezonde volkoren appeltaart toast zijn een feestje om je ochtend mee te starten. Met dit recept laat ze zien dat zoet broodbeleg ook gezond en voedzaam kan zijn!

De smaken van appel en kaneel zorgen voor een ultiem winter gevoel. Gelukkig zijn deze appeltaart toasts warm te eten, want in de winter is een warm ontbijt toch net wat lekkerder. Vind je ook niet?

Liever wentelteefjes? Probeer dan eens dit recept voor appeltaart wentelteefjes!

Ingrediënten

  • 2 sneeën volkorenbrood
  • 1 appel⁠
  • 1 tl Syrup Gold van @greensweetstevia of honing/agavesiroop 
  • 1,5 tl kaneel⁠
  • 10 gram ongezouten amandelen⁠
  • 100 gram Griekse yoghurt 2% vet, magere vanille kwark of soja yoghurt (vanille)
  • 1 tl 100% pindakaas⁠
Zo maak je de appeltaart toast

Stap 1. Rooster het brood even kort in de pan, of in een broodrooster.⁠

Stap 2. Snijd de appel in stukjes en meng met de kaneel, amandelen en siroop. Je kunt dit op 2 manieren bereiden, namelijk even kort bakken in de pan of 2 minuten in de magnetron op 800 watt. Maak ondertussen de amandelen fijn door ze te hakken⁠.

Stap 3. Verdeel de yoghurt over de sneeën brood, verdeel hierover heen vervolgens ook de appel met de amandelen. Als laatste verdeel je de pindakaas eroverheen.⁠

Dit recept is gemaakt door Sanne van @foodbysann

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]