Soms is het best lastig om gezond en verantwoord zoet broodbeleg te vinden. Je komt al snel op producten met veel suiker, zonder! Sanne van @foodbysann maakte weer een heerlijk recept voor op de website. Deze gezonde volkoren appeltaart toast zijn een feestje om je ochtend mee te starten. Met dit recept laat ze zien dat zoet broodbeleg ook gezond en voedzaam kan zijn!
De smaken van appel en kaneel zorgen voor een ultiem winter gevoel. Gelukkig zijn deze appeltaart toasts warm te eten, want in de winter is een warm ontbijt toch net wat lekkerder. Vind je ook niet?
Liever wentelteefjes? Probeer dan eens dit recept voor appeltaart wentelteefjes!
Ingrediënten
- 2 sneeën volkorenbrood
- 1 appel
- 1 tl Syrup Gold van @greensweetstevia of honing/agavesiroop
- 1,5 tl kaneel
- 10 gram ongezouten amandelen
- 100 gram Griekse yoghurt 2% vet, magere vanille kwark of soja yoghurt (vanille)
- 1 tl 100% pindakaas
Zo maak je de appeltaart toast
Stap 1. Rooster het brood even kort in de pan, of in een broodrooster.
Stap 2. Snijd de appel in stukjes en meng met de kaneel, amandelen en siroop. Je kunt dit op 2 manieren bereiden, namelijk even kort bakken in de pan of 2 minuten in de magnetron op 800 watt. Maak ondertussen de amandelen fijn door ze te hakken.
Stap 3. Verdeel de yoghurt over de sneeën brood, verdeel hierover heen vervolgens ook de appel met de amandelen. Als laatste verdeel je de pindakaas eroverheen.
Dit recept is gemaakt door Sanne van @foodbysann