Soep, de perfecte lunch voor de tijd van het jaar! Wat mij betreft een en al comfortfood. Deze broccoli courgette soep met volkoren pitabroodjes maak je gemakkelijk en snel door het gebruik van een blender. Ik gebruik de OPTIMUM G2.6 PLATINUM blender van Froothie. Deze blender heeft een speciale soepfunctie, waarmee je de lekkerste soepen maakt!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 2 courgettes
- 800 gram diepvries broccoliroosjes
- 300 gram aardappel
- 1 ½ bouillonblokje
- 4 el groene pesto
- 100 gram feta
- Verse peterselie en basilicum naar wens
Optioneel
- 4 volkoren pitabroodjes
Zo maak je de broccolisoep
Stap 1 | Bak de pitabroodjes af zoals aangegeven op de verpakking (indien je deze gebruikt). Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes. Schil de aardappels en snijd ook in blokjes.
Stap 2 |Verhit 2 el olijfolie in een soeppan en fruit de knoflook en ui ±2 minuten. Voeg de courgette, broccoliroosjes en aardappels toe en bak ± 5 minuten.
Stap 3 | Voeg 1200 ml water* en het bouillonblokje toe aan de pan en breng de soep aan de kook. Kook, afgedekt, 15-20 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de pesto toe.
Stap 4 | Doe vervolgens de soep in de blender en meng tot een gladde soep. *Vind je de soep nog wat te dik? Voeg dan nog 200-400 ml extra water toe.
Stap 5 | Garneer de soep met de feta en verse kruiden en serveer met de pitabroodjes.
Dit recept is in samenwerking met Froothie.